23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Gazeteci Baki Şehirlioğlu'nun cenazesi Bodrum'da defnedildi

Gazeteci Baki Şehirlioğlu'nun cenazesi Bodrum'da defnedildi - Emel Şehirlioğlu: - "Eşimle gurur duyuyorum.

30.10.2018 - 16:08
Umarım bundan sonra meleklerin arasındadır. Kendisine bugün veda ediyoruz. Güle güle gitsin" - Gazeteci Ali Kırca: - "Aynı macerayı birlikte yaşadık. Sevinci de kederi de birlikte yaşadık. Baki Türkiye'nin en iyi gazetecilerinden biriydi. Sağduyulu, hoşgörülü ve vicdanlı bir insandı"

MUĞLA (AA) - Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden gazeteci Baki Şehirlioğlu'nun cenazesi, Bodrum ilçesinde toprağa verildi.

Tedavi gördüğü özel hastanede 28 Ekim'de yaşamını yitiren TRT ve Anadolu Ajansının (AA) yanı sıra birçok özel televizyon kanalında uzun yıllar yöneticilik yapan 72 yaşındaki Baki Şehirlioğlu için hayatının büyük bir bölümünü geçirdiği Gündoğan Mahallesi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Gündoğan Merkez Necip Nalbant camisinde öğle namazı sonrası düzenlenen törene, Şehirlioğlu'nun ailesi ve yakınlarının yanı sıra, gazeteci Ali Kırca, Murat Çelik, Mirgün Cabas ve Erhan Karadağ'ın da aralarında olduğu, çok sayıda gazeteci dostu ve vatandaşlar katıldı.

Şehirlioğlu'nun 43 yıllık eşi Emel Şehirlioğlu (70) gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin kanser hastalığına bağlı rahatsızlığı nedeniyle hayata veda ettiğini söyledi.

Çok güzel bir evlilik geçirdiklerini belirten Şehirlioğlu, "Eşimle gurur duyuyorum. Umarım bundan sonra meleklerin arasındadır. Kendisine bugün veda ediyoruz. Güle güle gitsin. Gündoğan'ı çok severdi ve burada gömülmek istedi." diye konuştu.

Gazeteci Ali Kırca ise Şehirlioğlu'nun 40 yıllık kader arkadaşı ve can yoldaşı olduğunu vurguladı. Hem TRT hem de ATV'de uzun süre çalıştıklarını aktaran Kırca, "Aynı macerayı birlikte yaşadık. Sevinci de kederi de birlikte yaşadık. Baki Türkiye'nin en iyi gazetecilerinden biriydi. Sağduyulu, hoşgörülü ve vicdanlı bir insandı." ifadesini kullandı.

Erhan Karadağ da Şehirlioğlu'nun TRT'de yetişmiş bir gazeteci olduğununa dikkati çekerek, haber yaparken dürüst ve vicdanlı olmayı çok iyi bildiğini belirtti.

Şehirlioğlu'nun begonviller ve Beşiktaş formasıyla örtülü cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Gündoğan mezarlığında defnedildi.