29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Gaziantepli halıcılar Çin'den mutlu döndü

Gaziantepli halıcılar Çin'den mutlu döndü - GAHİB Başkanı Kaplan: - "Gaziantep'te dokunan halıların dünyanın her yerinde kullanıldığını görmek bizleri mutlu ediyor.

26.03.2017 - 11:50
Fuar var olan umutlarımızı daha da artırdı, fuardan mutlu döndük"

GAZİANTEP (AA) - Çin'in Şanghay kentinde düzenlenen halı fuarından dönen Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, "Gaziantep'te dokunan halıların dünyanın her yerinde kullanıldığını görmek bizleri mutlu ediyor. Fuar var olan umutlarımızı daha da artırdı, fuardan mutlu döndük." dedi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantepli halıcılar, Şanghay'da düzenlenen "Domotex Asia/China Yer Döşeme ve Halı Fuarı"ndan mutlu döndü.

"Makine Halısında Sürdürülebilir Liderlik" adlı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URGE) projesi kapsamında 20'den fazla firma ve yaklaşık 30 kişilik heyetle fuara katılan sektör temsilcileri, fuarda 2017'nin son ürünlerini sergiledi.

Mevcut müşterilerinin yanı sıra yeni müşterilerle de görüşen halıcılar, bu yılın halıda geçen senelere göre daha da verimli geçeceğine inanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GAHİB Yönetim Kurulu Başkanı Kaplan, Gaziantep’in makine halısında bir marka olduğunu Çin'de bir kez daha gördüklerini belirtti.

Çin'i sadece bir pazar olarak görmediklerini aktaran Kaplan, fuarın Asya-Pasifik bölgesinin en büyük ve dünyanın ikinci büyük yer kaplamaları fuarı olması dolayısıyla farklı kıtalardan da halı alıcılarıyla buluşma imkanı yakaladıklarını vurguladı.

Sektördeki gelişmeleri ve ülkelerin taleplerini de dinlediklerini kaydeden Kaplan, şöyle devam etti:

"Fuara, dünyanın hemen hemen bütün ülkelerinden katılım sağlandı. Fuar boyunca hem ürünlerimizi tanıttık hem de yeni pazarlara yönelik görüşmelere yaptık. Gaziantep'te dokunan halıların dünyanın her yerinde kullanıldığını görmek bizleri mutlu ediyor. Halı gönderdiğimiz ülkelerdeki halı alıcılarının memnuniyetini dinleyince de yorgunluğu üzerimizden daha kolay atabiliyoruz. Geçmişte verilen mücadelelerin bugün karşılığını alıyoruz. Bugünden itibaren de geleceğe yönelik önemli kararlar alarak gelecekte de bu insanların ürünlerimizle ilgili memnuniyet ifadelerini dile getirmelerine sağlamalıyız. Fuar var olan umutlarımızı daha da artırdı, fuardan mutlu döndük."

- "Çin'de daha aktif yer almak istiyoruz"

Türkiye'nin bu yılın iki ayında gerçekleştirdiği halı ihracatına da değinen Kaplan, "Türkiye'den iki ayda 301 milyon 668 bin dolarlık halı ihracatı yapıldığı. Bunun 205 milyon 13 bin dolarlık kısmı Gaziantep’ten yapıldı. Türkiye’deki makine halısı ihracatının neredeyse tamamı Gaziantep’ten gerçekleştirildi. Çin'e iki ayda 3 milyon 149 bin dolarlık halı ihracatı gerçekleştirildi. Rakamlar istenilen düzeyde değil. Çin pazarında daha aktif yer almak istiyoruz." ifadelerini kullandı.