29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Gaziantep’te Bir Çocuk Bir Dilek Kampanyası

- Kampanya kapsamında belirlenen yetim ve öksüz çocukların dilekleri, Ramazan Bayramı öncesi gerçekleştirilmek üzere Valiliğin internet sitesinden hayırseverler ile paylaşıldı - Çocuklar genellikle oyuncak bebek, kumandalı veya akülü araba, bisiklet, scooter, bayramlık elbise isterken, bazıları doğum günü kutlaması ve göz ameliyatı gibi taleplerde bulundu GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Valiliği tarafından başlatılan "Bir Çocuk Bir Dilek Kampanyası" kapsamında, yetim ve öksüz çocukların talepleri karşılanmaya çalışılacak.

23.05.2019 - 15:13

Vali Davut Gül, kampanya kapsamında ihtiyaç sahibi yetim ve öksüz çocuklara mektup yazarak gerçekleşmesini istedikleri üç dileklerini sordu.

Çocukların dileklerinden oluşan liste hazırlayan Valilik, bunu "www.gaziantep.gov.tr" adresindeki internet sitesinden paylaştı.

Bu çocukların isim ve yaşları ile paylaşılan dileklerinden makul olanlarını Ramazan Bayramı öncesi gerçekleştirerek mutluluklarına ortak olmak isteyen hayırseverler, Valiliğe başvurabilecek.

Listede dilekleri bulunan 2 bin 137 çocuktan bazıları çamaşır, bulaşık makinesi, fırın, buzdolabı, televizyon, çalışma masası, koltuk ve ütü gibi ev eşyası isterken, bazıları anne ve babalarına iş ve maddi yardım talebinde bulundu.

Yaşları daha küçük olan çocukların istekleri arasında ise genellikle oyuncak bebek, kumandalı veya akülü araba, bisiklet, scooter, bayramlık elbise, ayakkabı, cep telefonu, laptop, tablet bilgisayar ve evcil hayvan yer aldı.

Çocuklardan biri "prenses odası", bir diğeri de tanınmış bir markanın saatini isterken doğum günü kutlaması ve konservatuvarda okuma hayalini dile getirenler de yer aldı. 15 yaşındaki çocuk göz ameliyatı talebinde bulunurken bazı çocuklar da Anıtkabir, Çanakkale, İstanbul ve Karadeniz gibi yerleri ziyaret etmek istediklerini ifade etti.


Muhabir : Zuhal Kocalar
Yayınlayan : Selma Bıyıklı Adabaş