28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Gaziantep'te iki kız kardeşin öldürülmesi davası

Gaziantep'te iki kız kardeşin öldürülmesi davası - Cumhuriyet savcısı mütalaasında kız kardeşlerini öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet talebinde bulunduGAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te iki kız kardeşini öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık hakkında mütalaasını hazırlayan savcılık, iki kez ağırlaştırılmış müebbet talep etti.

21.07.2017 - 11:31

3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Hayri Azgın (46), avukatıyla katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı temsilcisi de duruşmada hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, her ne kadar altınlarını kız kardeşlerinin çaldığını öne sürerek cinayeti husumet duyduğu için işlediğini söylese de sanığın hırsızlık olayını herhangi bir delille ispatlayamadığını, bu nedenle iki kez ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Azgın ise savunmasında isnat edilen suçlamaları reddederek, öldürme olayında kastının olmadığını öne sürdü.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı temsilcisi avukat Nesrin Özkan da mütalaaya katıldıklarını ve sanığın indirim uygulanmadan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Gaziantep'in merkez Şahinbey ilçesinde 13 Aralık 2015'te Hayri Azgın, yolda karşılaştığı kız kardeşleri Semra Azgın (42) ile Elif Kınacı'yı av tüfeğiyle ateş ederek öldürmüştü.