28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Geleneksel Seyit Onbaşı Deve Güreşleri

Geleneksel Seyit Onbaşı Deve Güreşleri - Balıkesir'in Havran ilçesinde düzenlenen etkinlikte Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden getirilen 130 deve güreştirildi BALIKESR (AA) - Balıkesir'in Havran ilçesinde, belediye ve Havran Deveciler Derneği tarafından "Geleneksel Seyit Onbaşı Deve Güreşleri" yapıldı.

18.02.2018 - 15:29

Havran'daki Seyit Onbaşı Güreş Arenası'nda düzenlenen etkinlikte Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden getirilen 130 deve güreştirildi.

Yaklaşık 8 bin kişinin izlediği organizasyonda, bazı develerin tel örgülere doğru koşması, bazı develerin ise rakiplerinden ayrılmak istememesi vatandaşları heyecanlandırdı.

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, etkinlikte yaptığı konuşmada, deve güreşlerinin üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini belirterek, "Havran Belediyesi olarak böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Gerçekten hava çok güzel. Deve güreşleri de çok güzel geçiyor." diye konuştu.

Afrin'de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet dileyen Ersoy, "Gazilerimiz için de acil şifalar diliyorum. Havran denilince akla Seyit Onbaşı'nın memleketi geliyor. Biz Seyit Onbaşı'nın adına düzenli olarak hem yağlı güreşlerimizi hem deve güreşlerimizi büyük bir organizasyonla gerçekleştiriyoruz. Bugün de çok kalabalık bir ortam var. Binlerce güreş sever Havran'da deve güreşlerimizi seyrediyor." dedi.