28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Genç boksör hedef büyüttü

Genç boksör hedef büyüttü - Türkiye şampiyonluklarının yanı sıra Avrupa üçüncülüğü bulanan 16 yaşındaki milli boksör Yavuz Kargidan, hayalini kurduğu Avrupa şampiyonluğunu elde etmek istiyor - Milli boksör Yavuz Kargidan: - "İnşallah çok çalışıp şampiyonluğu alacağım, birinciliği ülkemize getireceğim"ZONGULDAK (AA) - GÖKHAN YILMAZ - Zonguldak'ta ailesinin desteğiyle başladığı boksta, Türkiye şampiyonluklarının yanı sıra yıldızlar kategorisinde Avrupa üçüncülüğü bulunan milli sporcu Yavuz Kargidan, hayalini kurduğu Avrupa şampiyonluğunu bu kez elde etmek istiyor.

8.08.2018 - 11:08

Hedeflerine ulaşabilmek için azimle yumruk salladığı ringlerde 5 kez Türkiye şampiyonluğu ve Avrupa üçüncülüğü yaşayan Yavuz, 8-17 Ekim'de Rusya'da yapılacak Yıldız Erkekler Avrupa Boks Şampiyonası'ndan altın madalyayla dönmeyi amaçlıyor.

Son olarak Kahramanmaraş'ta düzenlenen Yıldız Erkekler Türkiye Boks Şampiyonası artı 80 kiloda birinci olan 16 yaşındaki milli sporcu, antrenörleri İshak Tiryaki ile Erkan Öztürk eşliğinde günde çift antrenman yaparak hazırlıklarını sürdürüyor.

Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, boksa çocuk yaşlarından itibaren ilgi duyduğunu ve sürekli boks müsabakaları izlediğini söyledi.


- "İnşallah şampiyonlukla döneceğim"


Bir gün babasının kendisini boks salonuna getirdiğini ve o gün boksa başladığını anlatan Yavuz, "Antrenmanları çok sevdim. Kar, kış demeden antrenmanlarıma geldim. Zordu ama her şey benim için güzel oldu." diye konuştu.

Yavuz Kargidan, başarılarına son olarak Kahramanmaraş'taki organizasyonda Türkiye şampiyonluğunu eklediğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Şampiyonada 5 müsabakaya çıktım. Ankara, Ordu, Trabzon'un yanı sıra Fenerbahçe gibi kulüplerin sporcularıyla karşılaştım. Rakiplerim zorluydu ancak ben müsabakalarda büyük bir keyif aldım. Her şey benim için çok güzel gitti. Final maçında Ordulu rakibimle mücadele ettim ve şampiyon oldum. Allah'ın izniyle şimdi Rusya'ya gideceğim. Bu sefer işi hakemlere bırakmadan inşallah şampiyonlukla döneceğim. Bunun için hazırlıklara ara vermeden devam ediyorum. İshak Tiryaki ile Erkan Öztürk hocalarımın desteğiyle çalışmalarımı sürdürüyorum."


- "Ülkemize daha çok şampiyonluklar getireceğim"


Günde iki antrenman yaptığını anlatan milli boksör, sabahları kondisyon, akşamları ise teknik, taktik ve kuvvet çalıştığını dile getirdi.

Yavuz, günde 5 saat antrenman yaptığını belirterek, "Çok çalışıp, ülkemize daha çok şampiyonluklar getireceğim." dedi.

Daha önce elde edemediği Avrupa şampiyonluğunu bu kez kazanmak istediğini vurgulayan Yavuz Kargidan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Rusya'da güçlü rakiplerim beni bekliyor, ben de sabah akşam çalışmalarıma devam ediyorum. Allah'ın izniyle orada İstiklal Marşı'mızı okutacağım, bayrağımızı göndere çektireceğim. Herkesin dualarını bekliyorum. İnşallah çok çalışıp şampiyonluğu alacağım, birinciliği ülkemize getireceğim."