29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Genç milli boksörler ikinci etap kampına başladı

Genç milli boksörler ikinci etap kampına başladı - Macaristan'da yapılacak Dünya Şampiyonası'na Kastamonu'da hazırlanan Genç Kız Boks Milli Takımı, ikinci etap kampında hazırlıklarını sürdürüyorKASTAMONU (AA) - Macaristan'da 20-31 Ağustos'ta düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na Kastamonu'da hazırlanan Genç Kız Boks Milli Takımı, ikinci etap kampına başladı.

3.08.2018 - 20:18

Türkiye Boks Federasyonunun Kastamonu'daki Kadıdağı Kamp Merkezi'nde gerçekleştirilen kampta, şampiyonaya katılacak 5 sporcu ile onlara partnerlik yapan 5 boksör yer aldı.

Genç Kız Boks Milli Takımı Sorumlu Antrenörü İsa Daştan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamp merkezine dün geldiklerini ve ısınma koşuları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kampta çabukluk çalışmalarına ağırlık vereceklerini belirten Daştan, "Maça yönelik çalışmalarımız devam edecek. İnşallah sonucunda güzel başarılar elde edeceğiz. İlk etap kampımızın ilk günlerinde sporcularımızın performansları çok düşüktü. Ancak kampın sonuna kadar toparlandılar. Şimdi günden güne ilerliyorlar. Çok istekliler." dedi.

Kampın 18 Ağustos'a kadar devam edeceğini kaydeden Daştan, "5 günlük ara psikolojik olarak sporcularımıza çok iyi geldi. Bölgelerinde de birer antrenman yaptılar. Rahatladılar. Şampiyonadan inşallah madalya getirecekler." diye konuştu.

Dünya Şampiyonası'nda 51 kiloda Hatice Akbaş, 54 kiloda Aycan Güldağı, 60 kiloda Gözde Nur Sönmez, 69 kiloda Gülcan Arga ve 75 kiloda Sena Erdoğan ter dökecek.