29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Gençlerin Suriyeli akranlarıyla yaptığı kamp tamamlandı

Gençlerin Suriyeli akranlarıyla yaptığı kamp tamamlandı - GAP BKİ ve UNDP işbirliğinde Şanlıurfa'da açılan, Türk ve Suriyeli gençleri bir araya getirerek sosyalleşmelerini sağlayan kampların kapanışı için tören düzenlendi - UNDP Türkiye Ülke Direktörü Tomasi: "Suriye krizinden en çok etkilenen bireyler, topluluklar ve kurumların dayanıklılığını geliştirmek üzere Türkiye hükümeti ve yerel ortaklarımızla yakın iş birliği içinde çalışmaya devam edeceğiz"ŞANLIURFA (AA) - Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ikamet eden Türk ve Suriyeli gençlerin kültür alışverişinde bulunmaları amacıyla düzenlenen kamplar sona erdi.

13.10.2017 - 14:42

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (BKİ) yürütücülüğünde Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) teknik desteği ve Japonya Hükümeti’nin finansmanı ile Halfeti ilçesinde sürdürülen kampın tamamlanması dolayısıyla tören düzenlendi.

GAP BKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz, törende yaptığı konuşmada, kampların 130 gencin katılımıyla "Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Sosyal İstikrarın Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında gerçekleştirildiğini söyledi.

Kampın tarih ve doğanın buluştuğu Halfeti’de iyi bir atmosferde gerçekleştirildiğini belirten Açıkgöz, kampta Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis ve Hatay illerinden gelen üniversiteli gençler arasında deneyim paylaşımı ve fikir alışverişi yapılmasına imkan sağladığını ifade etti.

UNDP Türkiye Ülke Direktörü Claudio Tomasi de proje kapsamında gençlere unutulmaz bir kamp deneyimi yaşatıldığını dile getirdi.

- "Proje sosyal uyuma hizmet veriyor"

Suriyeli sığınmacıların insani ihtiyaçlarının yanı sıra sosyal gereksinimlerinin de karşılanması gerektiğini anlatan Tomasi, kamp boyunca gençlerin tekne gezisinden resim ve atölye çalışmalarına kadar birçok ortak faaliyeti birlikte yapması için ortam oluşturulduğuna dikkati çekti.

Suriyeli sığınmacılara yönelik benzer programları sürdüreceklerini vurgulayan Tomasi, "Projemiz kapsamında UNDP, hem Suriyelilerin hem de ev sahibi toplulukların ihtiyaçlarına yanıt vererek barış içinde birarada yaşamaları ve sosyal uyumu için hizmet veriyor. Burada gerçekleşen sosyal aktivitelerin de içinde olduğu ve özellikle gençler ve kadınları hedef alan yetkinlik geliştirme programları, Suriyeliler ve ev sahibi topluluk üyeleri arasındaki sosyal uyumu güçlendirmede kilit role sahip. Bu faaliyetler, hem Suriyeliler hem de ev sahibi topluluklar için yalnızca hayatta kalmaya değil aynı zamanda kendilerini geliştirmeye olan ihtiyacı da bize hatırlatıyor. Suriye krizinden en çok etkilenen bireyler, topluluklar ve kurumların dayanıklılığını geliştirmek üzere Türkiye hükümeti ve yerel ortaklarımızla yakın iş birliği içinde çalışmaya devam edeceğiz”. diye konuştu.

Tören, gençlerin kampa ilişkin görüşlerinin dinlenmesiyle sona erdi.