28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

"Gençlik ve Hazreti Peygamber" konferansı

"Gençlik ve Hazreti Peygamber" konferansı - İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, konferansta gençlere hitap etti - Yılmaz: - "Sizler, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açtığı evlerde kalan arkadaşlarımız olarak artık birer lidersiniz.

18.10.2018 - 23:27
Çevrenizdeki arkadaşlarımıza da öncülük ederek onların da bu manada toplumda yer edinmeleri, faydalı olmaları, insanlara ulaşmaları adına Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'yla hareket etmeliyiz ve bu kardeşlerimizi de kazanmalıyız"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Yılmaz, İBB 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen "Gençlik ve Hazreti Peygamber" başlıklı konferansa katıldı.

Program, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve İl Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Burada konuşan Yılmaz, gençlerle bir arada bulunmanın duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gençlerin heyecanlarını, gözlerindeki parıltıyı görmenin ve onların gelecekle ilgili hedeflerini müşahede etmenin kendileri için ümit kaynağı olduğunu dile getiren Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın özellikle son yıllarda gençlik hareketlerini, gençlik evlerini, yurtları ve gençlere yönelik faaliyetleri yoğun şekilde gündemine aldığını vurguladı.

Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın vakıf konuk evleri açmak suretiyle genç öğrencilere ulaşmanın adımını attığını, bu yıl da her şehre bir yurt açmak hedefiyle ortaya çıktığını ifade etti.

Başkanlığın, 2018 Mevlid-i Nebi Haftası'nı "Hazreti Peygamber ve Gençlik" başlığıyla kamuoyuna sunacağını aktaran Yılmaz, 23, 24 ve 25 Kasım tarihlerinde İstanbul'da "Hazreti Peygamber ve Gençlik" konulu uluslararası bir sempozyum gerçekleştireceğini hatırlattı.

Hasan Kamil Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın son yıllarda özellikle camiyi merkez alarak cami dışı hizmetleri de önemseyen adımlar attığına işaret ederek, "Başkanlığımız, dört bakanlıkla imzaladığı protokoller çerçevesinde farklı hizmet birimlerinde insanlara, gençlere ve özellikle gönüllerine dokunulması gereken kişilere, engellilere, dezavantajlı gruplara dokunmaya çalışıyor, KYK yurtlarından Sağlık Bakanlığı'ndaki hastanelere ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca uygulanan protokol çerçevesinde sevgi evlerinde, huzur yurtlarında ve diğer dezavantajlı gruplarla birlikte çalışmaya devam ediyor." diye konuştu.

İnternetin ciddi bağımlılık yaptığını vurgulayan Yılmaz, örnekler vererek bunun zararlarına değindi.

Kişilerin gereksinimleri arttıkça ve yeni doyum alanları oluştukça haz sınırlarının da yükseldiğini kaydeden Yılmaz, "Daha önce küçücük bir hediyeyle mutlu olan çocuklar, şimdi bununla mutlu olmuyor, akıllı telefon istiyor, onu alıyorsunuz, başkasını istiyor, bir türlü mutlu olmuyor." dedi.

Hasan Kamil Yılmaz, gençlerin iyilik hareketlerinde yer almasının, fakir ve yetim çocuklarla buluşmasının, kurban toplama ve dağıtım işlerinde görev almalarının, onların işe yaradığını görerek hayata daha çok tutunmalarına vesile olacak önemli bir alan olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Sizler, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açtığı evlerde kalan arkadaşlarımız olarak artık birer lidersiniz. Çevrenizdeki arkadaşlarımıza da öncülük ederek onların da bu manada toplumda yer edinmeleri, faydalı olmaları, insanlara ulaşmaları adına Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'yla hareket etmeliyiz ve bu kardeşlerimizi de kazanmalıyız. Onların da gerçekten işe yarayabilecek insanlar olduklarını hissettirmeye ihtiyacımız var. Herkes bunu hissetmek istiyor."

Programa, Kadıköy Müftüsü Mahmut Çakır ve Ataşehir Müftüsü Şakir Pinal ile üniversite öğrencileri katıldı.