25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Giresun Üniversitesinin kuruluşunun 11. yıl dönümü

Giresun Üniversitesinin kuruluşunun 11.

17.03.2017 - 13:26
yıl dönümü

- Rektör Prof. Dr. Coşkun: - "Genç Üniversitemizin, Türkiye ve dünya üniversiteleri arasındaki yerinin önümüzdeki yıllarda çok daha yukarılara taşınacağına, üniversitemizde bilge ve bilgin insanların sayısının artacağına inancımız tamdır"

GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, genç üniversitelerinin, Türkiye ve dünya üniversiteleri arasındaki yerinin gelecek yıllarda çok daha yukarılara taşınacağına, üniversitede bilge ve bilgin insanların sayısının artacağına inancının tam olduğunu söyledi.

Coşkun, üniversitenin kuruluşunun 11. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Giresun Üniversitesinin atılım ve gelişim sürecinin hızla devam ettirdiğini belirtti.

Devlet Üniversiteleri 2017 Akademik Teşvik Karnesi'nde Giresun Üniversitesinin 30. sırada yer aldığına işaret eden Coşkun, bunun gurur verici bir gelişme olduğunu dile getirerek, "Genç Üniversitemizin, Türkiye ve dünya üniversiteleri arasındaki yerinin önümüzdeki yıllarda çok daha yukarılara taşınacağına, üniversitemizde bilge ve bilgin insanların sayısının artacağına inancımız tamdır." dedi.

Bilim insanı olmanın uzun süren, zahmetli ve ama istekli bir çabayı gerektirdiğine dikkati çeken Coşkun, şu değerlendirmede bulundu:

"Aslında insanlığın uzun tarihiyle kıyaslandığında bilimin, bilimsel düşünce geleneğinin ve bilimsel kurumsallaşmanın nispeten yeni bir atılım olduğu söylenebilir. Nesnel dünyaya ve bu dünyada yer alan olgulara ilişkin tarafsız gözlem, sistematik deneyim, zihinsel çıkarım ve metodolojik düşünsel faaliyetler bilim olarak adlandırılmaktadır. İnsanın, varoluşundan beri bilgiye ulaşma mücadelesi sürmektedir. Çağlar boyunca, kadim dönemlerden günümüzün post modern dönemine kadar süregelen bilgiye ulaşma mücadelesinde bilgin veya bilge insan olmak ve bu anlamda alim olmak, her zaman yüceltilmiştir."

Güre Yerleşkesi Rektörlük binasında gerçekleştirilen törende, yardımcı doçent, doçent ve profesörlük unvanlarını almaya hak kazanan 160 akademik personel cübbelerini giydi.

Törene, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, üniversitenin akademik ve idari personeli de katıldı.