28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Yaman:

Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Yaman: - "Ziraat Odaları olarak fındık üreticilerimize tavsiyemiz, kendi menfaatleri açısından serbest piyasa yerine ofisi tercih etsinler"GİRESUN (AA) - Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Erim Yaman, çiftçilerden fındıklarını değerlendirirken serbest piyasa yerine TMO'yu tercih etmelerini istedi.

18.09.2017 - 14:06

Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Giresun kalite fındığının bugün serbest piyasada yeni haftaya 8,5 liradan başladığını belirtti.

Ofisin 10,50 liralık taban fiyat uyguladığını anımsatan Yaman, "Pazar ile ofis arasındaki fark kilogramda 2 liraya yükseldi. Ziraat Odaları olarak üreticilerimize tavsiyemiz, kendi menfaatleri açısından serbest piyasa yerine ofisi tercih etsinler." dedi.

Yaman, kurumun alımlarda izlediği bazı politikalarda esnekliğe gittiğini ifade ederek, "Sezon başlangıcında TMO bazı alım politikaları belirlemiş, bu durum ürün vermek isteyen bazı çiftçilerin mağduriyetine yol açmıştı. Ofis aldığı yeni kararla alım şartlarında esnekliğe gitti ve kuruma ürün vermek daha da kolaylaştı. Çiftçimiz bunu fırsat bilmeli." diye konuştu.

Yaman, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın, üreticinin elindeki fındıklara talipli oldukları yönündeki açıklamasının da üreticileri memnun ettiğini ve ofise olan güveni artırdığını vurguladı.

Serbest piyasada emanete bırakılan fındıkların fiyatın yükselmesine engel olduğunu dile getiren Yaman, üreticilerden kesinlikle emanete fındık bırakmamalarını istedi.