29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Girişimci engellilere İŞKUR'dan hibe desteği

Girişimci engellilere İŞKUR'dan hibe desteği - İŞKUR tarafından kendi işini kurmak isteyen engellilere 50 bin lira hibe verileceği bildirildiANKARA (AA) - Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından kendi işini kurmak isteyen engellilere 50 bin lira hibe verilecek.

23.10.2017 - 18:23

İŞKUR'dan yapılan yazılı açıklamada, en az yüzde 40 engelli raporuna sahip, iş kuracağı alanda mesleki eğitim belgesi veya girişimcilik eğitim sertifikası olan engellilere yönelik hibe desteğinin 2014 yılından itibaren uygulandığı hatırlatıldı.

Açıklamada hibenin, engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen "İdari Para Cezaları Fonu"ndaki kaynaktan karşılandığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Yetkili Komisyon kendi işini kuracak engellilere 36 bin lira olan hibe miktarını yükseltmek için 9 Ekim'de toplandı. Toplantıda, kendi işinin patronu olmak isteyen engellilere verilecek hibenin 50 bin liraya çıkartılması kararlaştırıldı. Bu kapsamda 2018 yılının 1. dönem projeleri için başvurular 11 Aralık'a kadar yapılabilecek. Vatandaşlar, başvuru rehberi ve formlara İŞKUR'un internet sitesinden ulaşabilecek."