29 Mart 2024 Cuma / 19 Ramazan 1445

GİRİŞİMCİ KADINLAR - Devlet desteği, kadınlara istihdam kapısı açtı

GİRİŞİMCİ KADINLAR - Devlet desteği, kadınlara istihdam kapısı açtı - Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 4 çocuk annesi 40 yaşındaki Yıldız Karahan, çalışan kadınlar için evinde hazırladığı yemeklerin beğenilmesi üzerine, kaymakamlığın verdiği mikro krediyle lokanta açtı - Karahan, yöresel yemeklerin satışa sunulduğu lokantada 8 kadına da istihdam imkanı sağladı - Yıldız Karahan: - "Girişimci kadınlara örnek olmak istedim.

22.09.2017 - 11:34
Bölgemizin kadınları yeter ki istesin, başaramayacakları bir şey yok. Başlamak başarmanın yarısıdır"

MARDİN (AA) - OSMAN ÖKSÜZ - Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 4 çocuk annesi 40 yaşındaki Yıldız Karahan, kaymakamlığın verdiği mikro krediyle açtığı, yöresel yemeklerin satışa sunulduğu lokantasında 8 kadını istihdam ediyor.

Karahan, çalışan kadınlar için yaklaşık 5 yıl önce evinde içli köfte ve mantı yapmaya başladı. Karahan, yemeklerinin beğenilmesi, arkadaşlarının "Bir lokanta aç, hepimiz geliriz" demesi üzerine cesaretlenerek, iş yerini kurmaya karar verdi.

Yakınlarının "Yapamazsın, zor olur", "Bu kadar borcun altından kalkamazsın" demesine rağmen, Kızıltepe Kaymakamlığının girişimci kadınlara verdiği 5 bin lira mikro kredi desteği ve ailesinden aldığı borçla yöresel yemeklerin satıldığı lokanta açan Karahan, 8 kadına da iş imkanı sağladı.

Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, veteriner sağlık teknikerliği bölümünden mezun olduğunu, başlarda atanma umuduyla iş yeri açmaya cesaret edemediğini söyledi.

Daha sonra arkadaşlarının desteklemesi üzerine, kaymakamlığın verdiği mikro krediden de faydalanarak yaklaşık 6 ay önce lokantasını kurduğunu anlatan Karahan, emeğinin boşuna gitmediği gördüğü için çok mutlu olduğunu belirtti.

Temizlik ve hijyene önem verdikleri için müşterilerinin lokantadan memnun kaldığını dile getiren Karahan, müşterilerine güler yüzlü ortamda hizmet verdiklerini kaydetti.

İş yerinde çalışan kadınlarla aralarında dostluk ve aile ilişkisinin ön planda olduğunu belirten Karahan, "Girişimci kadınlara örnek olmak istedim. Bölgemizin kadınları yeter ki istesin, başaramayacakları bir şey yok. Başlamak başarmanın yarısıdır." dedi.

Devletin bölgeye büyük destek verdiğine işaret eden Karahan, huzur ortamının hakim olduğu bölgede iş yeri açarak hem memleketine hem de ülkeye fayda sağlamaya çalıştığını anlattı.

- Lokanta sayesinde 3 çocuğunu okutuyor

Lokantada çalışan kadınlardan Sabahat Sevinç ise bu iş sayesinde 3 çocuğunu okutarak, ailesine maddi destek sağladığını ifade etti.

Eşinin, Karahan'ın açtığı iş yerinde çalışmasına karşı çıkmadığını dile getiren Sevinç, "Yıldız Hanım'ın iş yeri açması bize güven verdi. Çok teşekkür ederim bize böyle bir imkan sağladığı için." diye konuştu.