24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Göçmen kaçakçılığına yönelik operasyon

Göçmen kaçakçılığına yönelik operasyon - Hakkari merkezli 3 ilde yürütülen operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındıHAKKARİ (AA) - Hakkari merkezli 3 ilde "göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti ile parada sahtecilik" suçundan 7 şüpheli yakalandı.

21.02.2018 - 16:04

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince terör örgütü PKK/KCK'nın finans kaynaklarına yönelik yürütülen çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesiyle Ankara ve Van'da "göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti ile parada sahtecilik" suçundan haklarında yakalama kararı çıkarılan 9 şüphelinin yakalanması için operasyon gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Operasyon neticesinde 6 şahıs ilimizde, 1 şahıs ise Ankara'da yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheli şahıslara ait adreslerde yapılan aramada, 20 Irak uyruklu yasa dışı göçmen grubu ile AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, 6 av tüfeği, 27 av tüfeğine ait fişek ve çok sayıda sahte 'göçmen tanıtma belgesi' ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."