28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Göçük altından çıktı şampiyon oldu

Göçük altından çıktı şampiyon oldu - 2011 yılında Van depreminde göçük altında kalan, depremden sonra ailesiyle Samsun'a yerleşen, 14 yaşındaki özel sporcu Eda Yıldırım, resim öğretmeni sayesinde tanıştığı gülle atmada Türkiye şampiyonu oldu - Almanya'da düzenlenecek Özel Sporcular Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan Yıldırım'ın hedefi 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda madalya sahibi olmak SAMSUN (AA) - MUSTAFA ÇAVUŞ - Gülle atmada Türkiye şampiyonu olan özel sporcu Eda Yıldırım, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda madalya kazanmak istediğini söyledi.

14.12.2017 - 11:03

İnşaat ustası babası, anne ve 6 kardeşi ile Van'da yaşayan Eda Yıldırım, 2011 yılında Van depreminde göçük altında kaldı. Ölümden dönen Eda, ailesi ile Samsun'a taşındı.

Samsun'da yeni bir başlangıç yapan Eda Yıldırım'ın hayatı resim öğretmeni sayesinde değişti.

İki yıl önce öğretmeninin yönlendirmesiyle gülleyle tanışan özel sporcu, katıldığı ilk şampiyonadan altın madalyayla döndü.

Resim öğretmeni Vildan Göz'ün oğlu Aytunç Göz'ün Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde atletizm antrenörü olduğunu anlatan Eda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, farklı sporlarla uğraştığını söyledi.

Antrenörü Aytunç Göz ile önce futbol, sonra atletizm alanında çalıştığını, daha sonra gülleyle tanıştığını dile getiren Eda, "2011 yılında Van depremini yaşadım. Depremde göçük altında kaldım. Çok kötü bir gündü. Ailemi kaybedeceğim diye çok üzülmüştüm. Şu an çok mutluyum hocam ve ailesiyle tanıştım. Gülleye başladım, hedeflerim var." dedi.

Antrenörleri ile çok çalıştığını ve milli takıma seçildiği için mutlu olduğunu söyleyen özel sporcu Eda, şunları kaydetti:

"Hocalarım ve ailemin desteğiyle bugünlere geldim. İlk hedefim milli takımın bir parçası olmaktı. Bunu da barajı geçerek başardım. Bu yıl yapılan, ilk kez katıldığım Özel Sporcular Türkiye Şampiyonası'nda gülle atmada altın madalya kazandım. Şimdi hedefim dünya şampiyonluğu ancak en önemli hedefimse 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda madalya kazanmak."


- "Olimpiyatlarda madalya kazanmayı hedefliyoruz"


Antrenör Aytunç Göz ise Eda'nın rekor kırarak Türkiye şampiyonu olduğunu vurgulayarak, "Eda ile annemin öğretmenlik yaptığı okulda tanıştık. Eda ile çalışmalara başladık ve ilk katıldığı Türkiye şampiyonasında altın madalya kazandı. Milli sporcu oldu. Şu an Almanya'da düzenlenecek Özel Sporcular Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyoruz. Daha sonra da 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda madalya kazanmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Eda Yıldırım'ın zor şartlar altında başarılar elde ettiğini aktaran Göz, "Eda, başarının değerini ve kıymetini bilen bir sporcu. Ailesinin ve çevresinin desteği çok. Bu desteğin neticesinde inşallah önemli başarılar imza atacak." ifadelerini kullandı.

Kızıyla gurur duyduğunu dile getiren baba Köroğlu Yıldırım ile anne Esma Yıldırım da emeği geçenlere teşekkür etti.