28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

"Gönüllü Torun"lar huzurevinde

"Gönüllü Torun"lar huzurevinde - Niğde Gençlik Merkezi ile Bor Ahmet Kuddusi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezinin iş birliğiyle "Gönüllü Torun" uygulaması başlatıldı - Niğde Gençlik Merkezi Müdürü Sayın: - "Gençlerimiz ile yaşlılarımız arasında bir gönül bağı kuruluyor.

7.11.2017 - 16:24
Gençlerimiz, yeri geldiğinde onların dertlerine, sıkıntılarına derman olmaya çalışacak, yeri geldiğinde kitap okuyacak, yeri geldiğinde birlikte yürüyüş ve spor yapacak. Yani biz torun olmaya geldik"

NİĞDE (AA) - Niğde Gençlik Merkezi ile Bor Ahmet Kuddusi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezinin iş birliğiyle "Huzur" projesi kapsamında "Gönüllü Torun" uygulaması hayata geçirildi.

Proje kapsamında gönüllü üniversite öğrencileri, 15'erli gruplar halinde haftanın belirli günlerinde huzurevi sakinlerini ziyaret ediyor.

Huzurevi sakinlerine kitap okuyan öğrenciler, sohbet edip dertleştikleri yaşlılara yalnızlıklarını unutturmaya çalışıyor.

Niğde Gençlik Merkezi Müdürü Turan Sayın, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje sayesinde öğrencilerin manevi olarak da kazanım sağlayacaklarını söyledi.

Gençlerin huzurevi sakinleriyle arkadaşlık kurduğunu belirten Sayın, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında geçlerimiz yaşlılarla birebir ilgileniyor. Gençlerimiz ile yaşlılarımız arasında bir gönül bağı kuruluyor. Gençlerimiz, yeri geldiğinde onların dertlerine, sıkıntılarına derman olmaya çalışacak, yeri geldiğinde kitap okuyacak, yeri geldiğinde birlikte yürüyüş ve spor yapacak. Yani biz torun olmaya geldik. Yaşlılarımıza torunluk yapmaya çalışıyoruz. Onların isteklerini yerine getirdiğimiz zaman gözlerindeki ışıltıyı çok iyi hissediyoruz. Bu da bizleri çok mutlu ediyor. Gençlerimiz de bu projeden dolayı çok mutlular. Sürekli gelmek istiyorlar. Vize haftası olmasına rağmen gençlerimiz yaşlılarımızla ilgilenmeye devam ediyor. Hedefimiz ise en az 15 yaşlı insan ile 15 genci bir araya getirmek ve projeyi daha geniş kitlelere duyurmak."

Bor Ahmet Kuddusi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Cemil Öztürk de projenin gençlerin sosyal duyarlılığını artırdığını ifade etti.

Projeyle yaşlıların psikososyal açıdan gerilemesini engellemek istediklerini aktaran Öztürk, "Etkinliklerdeki esas amacımız yaşlılarımızın bıkkınlığını bir nebze olsun azaltabilmek." dedi.

Huzurevi sakinlerinden Mustafa Akşar da gençlerin gelmesinden ve kendisini dinlemesinden çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Öğrencilerden Kübra Çınar, "Bu samimi torun projesi ile dedelerimize ve teyzelerimize yardımcı olmaya, sevinçlerine ortak olmaya, dertlerine bir nebze çözüm bulmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Öğrenci Münevver Ünal da projede yer almaktan mutlu olduğunu belirtti.