29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Görevlendirme yapılan belediye kadınlara meslek öğretiyor

Görevlendirme yapılan belediye kadınlara meslek öğretiyor - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Siirt Belediyesince düzenlenen 8 kursta 200 kadın, boş zamanlarında mesleki eğitim alıyor - Siirt Belediyesi Kadın Birimi Sorumlusu Sosyolog Merve Başyeşil: - "Belediyeye görevlendirme yapıldığı günden bugüne 2 bini aşkın kadın kurslardan faydalandı.

13.07.2018 - 12:16
Kursiyerler sertifika alacaklar. Kimi kursiyer iş yeri açmayı düşünüyor" - Kursiyerlerden Perihan Yılmaz: - "Burada boş vakitlerimizi değerlendiriyor, el becerilerimizi geliştiriyor, ekonomik olarak ailemize katkı sağlıyoruz"

SİİRT (AA) - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Siirt Belediyesince kadınlar, sosyal ve ekonomik hayata yönelik katılımlarının sağlanması için düzenlenen kurslarda meslek öğreniyor.

Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Ceyhun Dilşad Taşkın'ın öncülüğünde kentte rutin belediyecilik hizmetleri yürütülürken toplumun her kesiminin yaşamına dokunacak projeler de hayata geçiriliyor.

Bu kapsamda Siirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılan dikiş nakış, tel kırma, pastacılık, çini, tiyatro, el sanatları, okuma yazma ve Kuran-ı Kerim kurslarında 2 bini aşkın kadın ücretsiz eğitim gördü.

Devam eden kurslarda 200 kursiyer mesleki eğitim alırken aynı zamanda ürettikleri el emeği göz nuru dikiş, nakış, oyuncak, mefruşat ve çeşitli el sanatları ürünlerinin satışından da gelir elde ediyor, aile bütçesine katkı sunuyor.

- Sertifika alacaklar

Siirt Belediyesi Kadın Birimi Sorumlusu Sosyolog Merve Başyeşil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Siirt Belediyesinin açtığı kurslarla kadınları iş hayatına kazandırdığını belirtti.

Kadınların boş zamanlarını belediyenin sağladığı imkanlarla çalışarak geçirdiğini anlatan Başyeşil, şöyle konuştu:

"Belediyeye görevlendirme yapıldığı günden bugüne 2 bini aşkın kadın kurslardan faydalandı. Kadınlara psikolojik ve sosyal destek sağladık. Farklı illerden kurslarımıza gelen kadınlar var. Onlarla sürekli görüşüyoruz. Kursiyerler bu kurslardan sertifika alacaklar. Kimi kursiyer iş yeri açmayı düşünüyor. Şu anda devam eden 200 kadın kursiyerimiz var. Özellikle farklı illerden gelen kadınlarımız, Siirt'i terör bölgesi olarak bildiklerini söylüyorlar. Kadınlar, 'Düşündüğümüzden çok farklıymış burası, terör ortamı değil kesinlikle, huzur ortamı.' diyorlar."

El sanatları kursunda usta öğretici olan Elvan Teymur, kadınların kurslar sayesinde zamanlarını dolu dolu geçirdiğini belirterek, "Kursiyerlerin istek ve ihtiyaçlarına göre el ürünleri yapıyoruz. Bazı genç kızlar kendi çeyizlerinin bir kısmını burada hazırlıyor. Bazıları satıyor, ev ekonomisine katkı sağlıyor. Belediye onlara burada hem çalışacakları hem de vakit geçirecekleri ortam oluşturuyor. Bu yüzden Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

- "Ekonomik olarak ailemize katkı sağlıyoruz"

3 çocuk annesi Perihan Yılmaz, Siirt Belediyesinin düzenlediği kurslara severek katıldığını belirterek, kursların kadınlar için önemine değindi.

Yılmaz, "Burada boş vakitlerimizi değerlendiriyor, el becerilerimizi geliştiriyor, ekonomik olarak ailemize katkı sağlıyoruz. Evde bunalıyordum. Bu kurslara katılmam çok çok iyi oldu. Buradaki kursiyerlerle tanıştım, yeni arkadaşlıklar edindim. Siirt'i hep kırsal bir şehir olarak biliyordum. Geldiğimde hiç de öyle bir şehir olarak görmedim. İnanılmaz bir şekilde gelişmiş. Belediyenin yaptığı bu güzel parkta kadınlara yönelik böyle kurslar açıldığı için Siirt Belediye Başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Burada terör değil huzur var. Geldiğimde mükemmel bir şehir olduğunu gördüm, gerçekten huzur var." değerlendirmesini yaptı.

- "Belediye Başkanı'na teşekkür ediyorum"

Perihan Teymur, 5 aydır belediyenin açtığı el sanatları kursuna katıldığını, eğitim öğretim döneminde çocuklarını okula gönderip kursa geldiğini vurgulayarak, "Ev işlerini yaptıktan sonra burada kızlarımın çeyizi için el işleri yapıyorum. Burada keyifli vakit geçiriyoruz. Çocuklarımız da parkta oynuyor, eğleniyorlar. Bize böyle bir imkan sağladığı için Belediye Başkanı'na teşekkür ediyorum. Kadınlar için burası çok iyi bir yer. Kızlar buraya gelip çeyizlik eşyalar hazırlıyor kimi de hazırladıkları ürünleri satıyorlar." ifadesini kullandı.

Tuba Özer, kursta çeyizlik ürünler hazırladıklarını, bu sayede el becerilerini de geliştirdiklerini bildirdi.