18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Görme engelli bakkaldan hırsızlık iddiası

Görme engelli bakkaldan hırsızlık iddiası - Edirne'de görme engelli Hüseyin Ocak'ın işlettiği bakkaldan aldıkları ürünlerin parasını ödemeden kaçtığı iddia edilen şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı EDİRNE (AA) - Edirne'de, görme engelli Hüseyin Ocak'ın işlettiği bakkaldan aldıkları ürünlerin parasını ödemeden kaçtığı iddia edilen 2 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

22.02.2018 - 15:31

Alınan bilgiye göre, Babademirtaş Mahallesi'nde Ocak'ın işlettiği bakkala gelen 2 kadın, alışveriş yaptıktan sonra kendilerini bekleyen arabadan para alıp ödeme yapacaklarını belirterek dışarı çıktı. Şüpheliler, kendilerini bekleyen araca binerek olay yerinden uzaklaştı.

Durumun bildirilmesi üzerine, Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Hüseyin Ocak, yaptığı açıklamada olay sonrası üzüntüsünü hala atamadığını söyledi.

Kimsenin böyle bir olay yaşamamasını isteyen Ocak, "Cumartesi gecesi iki kadın, aralarında tartışarak ve küfürleşerek dükkana girdi. 72 liralık alışveriş yaptılar. Aldıkları ürünleri poşete koyduk. Kadınlardan biri poşeti diğerine vermeye çalıştı, 'Sen git ben geliyorum' dedi. Bu esnada bağrışmaya devam ediyorlardı. Ben bir şey olduğunu anladım, poşeti tuttum. Daha sonra kadınlardan biri elimi itip 'Paranı vereceğim' dedi. Olaylar çok hızlı gelişti. Poşeti alıp dışarıda bekleyen arabaya geçtiler." diye konuştu.

Ocak, durumu polise bildirdiklerini, şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Durumdan haberdar olan Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası üyeleri de Ocak'ı ziyaret etti.

Oda Başkanı Süleyman Yaşagör, Ocak'ı teselli ederek, şüphelilerin yakalanacağına inandığını belirtti.