23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Gümrük kapılarında oy kullanma işlemi

Gümrük kapılarında oy kullanma işlemi - Edirne'nin Kapıkule, İpsala ve Hamzabeyli sınır kapılarında vatandaşlar, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması kapsamında oy kullanmaya başladıEDİRNE (AA) - Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması için Edirne'nin Kapıkule, İpsala ve Hamzabeyli gümrük kapılarına gelerek, oylarını kullanmaya başladı.

27.03.2017 - 09:55

Edirne Merkez İlçe Seçim Kurulu yetkilileri, halk oylaması için gümrük kapılarına gelen seçmenlere, oy kullanma işlemleri hakkında bilgi veriyor.

Daha sonra kabinlere geçen vatandaşlar, oylarını kullanarak sandıklara atıyor.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda 16 Nisan'daki halk oylaması için ilk oyu kullanan Jak Karako, yaptığı açıklamada, Bulgaristan'da yaşadığını oy kullanmak için gümrük kapısına geldiğini söyledi.

Halk oylamasının tüm ülkeye hayırlı olmasını dileyen Karako, "Vatandaşlık görevimi yerine getirdim, hayırlı olsun.'' dedi.

Seçmenler, Bulgaristan'a açılan gümrük kapılarından Kapıkule'de 3, Hamzabeyli'de 1, Dereköy'de 1, Yunanistan'a açılan gümrük kapılarından İpsala'da ise 1 sandıkta oy kullanabiliyor.

Gümrük kapılarında saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi, 16 Nisan'da saat 17.00'de sona erecek.