28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Gümüşhane'de "Harşit Şiir Akşamları"

Gümüşhane'de "Harşit Şiir Akşamları" - Düzenlenen gecede 2.

3.06.2017 - 01:01
Dilaver Cebesi Şiir Yarışmasında dereceye giren şairler şiirlerini seslendirdi

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediyesince organize edilen "2. Dilaver Cebesi Şiir Yarışması"nda dereceye giren şairlerin ödülleri düzenlenen şiir dinletisiyle verildi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde, "Harşit Şiir Akşamları" temasıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Türkiye'nin birçok ilinden şair ve şiir severler katıldı.

Gecede, "Med Cezir Notları" adlı şiiri ile birinciliğe layık görülen Yavuz Doğan, "İnşirah" şiiri ile ikinciliği elde eden Ebru Tuncer ve "Ben Senin Akranın Değilim ki Aşk" adlı şiiriyle üçüncü olan Yunus Kara şiirlerini seslendirdi.

Sanatseverlerin duygu dolu anlar yaşadığı programda konuşan Vali Okay Memiş, kültürün önemine işaret ederek, Gümüşhane'nin hoşgörü ikliminin harmanlandığı bir kent olduğunu söyledi.

Şiir ve sanat kavramlarının önemine dikkati çeken Memiş, gençlere daha fazla şiirle ilgilenmeleri tavsiyesinde bulundu.

-"Gönül ikliminde mayalanmış dizeler üretecek insanlar kolay yetişmiyor"

Belediye Başkanı Ercan Çimen de merhum şair Dilaver Cebeci'yi rahmetle anarak, hatırasını bu tür etkinliklerle yaşatmaya çalıştıklarını belirtti.

Gümüşhane'nin birçok değerli sanat insanı yetiştirdiğini vurgulayan Çimen, "Birçok meslekte uzman insanlar yetiştirebiliriz ama Dilaver Cebeci gibi gönül ikliminde mayalanmış dizeler üretecek insanlar kolay yetişmiyor. Biz bu yarışmayla Türkiye ve kentimizin büyük değeri Dilaver Cebeci'nin hatırasını yad ettik. Onun daha geniş kitlelere ulaşmasına bir nebzede olsa katkı sunduk." diye konuştu.

Konuşmaların ardından şiir yarışmasında derceye giren ve dinletiye şiirleriyle katılan şairlere çeşitli hediyeler verildi.

Programa AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse ve diğer protokol üyeleri ile sanatseverler katıldı.