28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Gümüşhane'de "Matematiğin gözünden IMAGINARY" sergisi

Gümüşhane'de "Matematiğin gözünden IMAGINARY" sergisi - Matematiği sevdirmeyi amaçlayan uluslararası gezici sergi 4 Nisan'a kadar gezilebilecek - Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.

2.04.2018 - 17:45
Dr. Zeybek: - "Matematik ile ilgili sıkıntılarımızı çözebildiğimiz ve hayatın değişik alanlarına uyguladığımız takdirde çok daha müreffeh bir toplum olacağız"

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de matematiği sevdirmeyi amaçlayan "Matematiğin gözünden IMAGINARY" adlı uluslararası gezici sergi açıldı.

Almanya'da Oberwolfach Matematik Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen sergi, Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Matematik Mühendisliği Bölümünce Kültür ve Kongre Merkezi'nde ilgililerin ziyaretine açıldı.

Önceki yıllarda Türkiye'nin farklı kentlerinde düzenlenen ve gençlere matematiğin sevdirilmesini amaçlayan sergi, 4 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek.

Açılışta konuşan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, matematiğin yaşamın her alanında etkin bir bilim olduğunu söyledi.

Matematiği ilmi temel bilimlerin kapısı olarak tanımlayan Zeybek, "Bütün bilimlerde matematik temeldir. Matematik ile ilgili sıkıntılarımızı çözebildiğimiz ve hayatın değişik alanlarına uyguladığımız takdirde çok daha müreffeh bir toplum olacağız." dedi.

Zeybek, serginin öğrenci ve katılımcılara katkı sunacağını ve matematiğin daha fazla ilgilerini çekmesine hizmet edeceğini sözlerine ekledi.

Serginin açılışına katılan ve matematiksel görseller, çizimlerle ilgili ziyaretçilere bilgi veren Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Coşkun, serginin öğrencilere matematiği sevdirmeyi amaçladığını belirtti.

Ülkenin çeşitli yerlerinde açılan serginin Doğu Karadeniz'de üçüncü olarak Gümüşhane Üniversitesinde açıldığını kaydeden Coşkun, "Şu ana kadar aldığımız izlenimlerden öğrencilerimizin çok memnun kaldıklarını gördük. Serginin amacı matematiği sevdirmeye çalışmaktır. Umarız ki bu sergiyi gezen öğrencilerimiz de matematiği sevecektir." diye konuştu.