28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

GÜNCELLEME 2 - Iğdır Sanayi Sitesi'nde patlama: 1 ölü, 13 yaralı

GÜNCELLEME 2 - Iğdır Sanayi Sitesi'nde patlama: 1 ölü, 13 yaralı - Patlamada bir kişi öldü, 13 kişi yaralandı, çok sayıda iş yeri ve araçta hasar oluştu - Patlamanın ardından çıkan yangın itfaiye ekipleri ile TOMA'ların müdahalesiyle söndürüldü - Iğdır Belediye Başkanı Yikit: - "Patlamanın kaynağı tüp, tüp nakli sırasında meydana gelen bir patlama" BELEDİYE BAŞKANININ AÇIKLAMASI EKLENDİIĞDIR (AA) - Iğdır Sanayi Sitesi'nde meydana gelen patlamada bir kişi öldü, 13 kişi yaralandı, çok sayıda iş yeri ile araçta hasar oluştu.

20.04.2018 - 13:30

Alınan bilgiye göre, kent merkezindeki Iğdır Sanayi Sitesi'nde henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Tüp yüklü araçta meydana geldiği tahmin edilen patlamanın ardından çevredeki iş yerleri ve araçlarda yangın çıktı.

Olay yerine polis, itfaiye, belediye ve AFAD ekiplerinin yanı sıra toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) sevk edildi.

Patlamada sanayide iş yeri bulunan Esat Bağcı hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı, çok sayıda iş yeri ve araçta hasar oluştu. 112 Acil Servis ekiplerince, Iğdır Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan biri, müdahalesinin ardından Kars'taki hastaneye sevk edildi.

Patlama nedeniyle bazı iş yerleri çöktü, tüp yüklü kamyon ile bazı araçlar yandı. İş yerleri ile araçlardaki yangın, itfaiye ve TOMA'ların müdahalesiyle söndürüldü.

Soğutma çalışmaları, polis ve itfaiye ekiplerinin incelemesi ile AFAD ve belediye ekiplerinin enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Patlamayla ilgili soruşturma başlatıldı.

- Vali Ünlü olay yerinde

Iğdır Valisi Enver Ünlü, Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit, İl Emniyet Müdürü Melih Ekici, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bülent Zeğem, Iğdır Sanayi Sitesi Başkanı Atakan Taşkınsu, olay yerine gelerek bilgi aldı.

Vali Ünlü, daha sonra Iğdır Devlet Hastanesinde tedavi gören yaralıları ziyaret etti.

- "Patlamanın kaynağı tüp"

Belediye Başkanı Yikit, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamanın saat 10.00'da tüp yüklü kamyonun sanayi sitesindeki tüp depolama alanına gelişi sonrası meydana geldiğini belirterek, "Patlamanın kaynağı tüp, tüp nakli sırasında meydana gelen bir patlama. Mutfak tüplerinin depolandığı bir alan." dedi.

Patlamada bir kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Yikit, şu bilgileri paylaştı:

"Patlamada Esat Bağcı isimli vatandaşımız hayatını kaybetti, 13 de yaralımız var. Yaralılarımızın bir kısmının durumu ağır. Kars ve Erzurum'a sevk edilen yaralılarımız var. Bazılarında ciddi uzuv kayıpları ve ağır olan yaralılarımız var. Enkazın tamamıyla ilgili henüz daha bir sonuç alamadık."

Yikit, enkaz altında kalan olup olmadığını araştırdıklarını söyleyerek, "Bize isimleri gelen ama şu anda ulaşamadığımız birkaç kişi var. Enkaz kaldırma ve yaralı arama çalışmalarımız devam ediyor. Hem AFAD'ın hem de zabıta ve itfaiye birimlerimizin arama çalışmaları devam ediyor." diye konuştu.