19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

GÜNCELLEME 3 - Zonguldak'ta okulun kalorifer kazanında patlama: 1 ölü, 7 yaralı

GÜNCELLEME 3 - Zonguldak'ta okulun kalorifer kazanında patlama: 1 ölü, 7 yaralı - Çaycuma ilçesinde okulun kalorifer kazanında meydana gelen patlamada bir hizmetli hayatını kaybetti, 4 öğrenci, okul müdürü, müdür yardımcısı ve kalorifer görevlisi yaralandı - Yaşamını yitiren Selahattin Köse'nin cenazesi, Zonguldak'ta defnedildi CENAZE TÖRENİ EKLENDİZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde bir okulun kalorifer kazanındaki patlama sonucu bir hizmetli yaşamını yitirdi, 4'ü öğrenci 7 kişi yaralandı.

7.11.2017 - 17:27

Alınan bilgiye göre, Çaycuma Mesleki Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin kalorifer kazanında henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu.

Durumun bildirilmesi üzerine sağlık ekipleri ve polis, olay yerine sevk edildi. Sağlık ekiplerinin incelemesinde, okulda hizmetli olarak görev yapan Selahattin Köse'nin (45) yaşamını yitirdiği belirlendi.

Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli de incelemede bulunmak üzere okula geldi.

Patlamada yaralanan Okul Müdürü Ali Gücük, Müdür Yardımcısı Durmuş Uçar, kalorifer görevlisi Süleyman Karadayı, öğrenciler Serhat İlgen, Gürkan Taşçı, Ergün Uzun ve Ümit Yağcı hastaneye kaldırıldı.

Okul bahçesine park eden servis araçları ile çevredeki binalarda ise patlama nedeniyle hasar oluştu.

Yaşamını yitiren Selahattin Köse'nin cenazesi, otopsi yapılmak üzere Çaycuma Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yaralılar ise tedavilerinin ardından hastaneden taburcu edildi.

Bu arada savcılık talimatıyla belirlenen bilirkişi heyetinin okula gelerek çalışma başlattığı öğrenildi.

- Vali Çınar yetkililerden bilgi aldı

Öte yandan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, patlamanın meydana geldiği okula gelerek, patlamayla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Çınar, incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan olayın üzüntü verici olduğunu söyledi.

Gerekli çalışmaların yürütüldüğünü belirten Çınar, şöyle konuştu:

"Olayın teknik sistemden kaynaklı bir durum mu ya da insan hatasından mı kaynaklandığını ekiplerimiz inceliyorlar. Tabii konu adli bir konu aynı zamanda. Savcılığımız bu işi takip ediyor. Biz de idari yönden takibini yapıyoruz. Rapordan sonra hatanın nereden kaynaklandığı belli olacak. Sistemden mi yoksa kişiden mi kaynaklandı? Şunu da söylemek gerekir. Sistem yeni bir sitem. Halihazırda üç yıllık bir kalorifer sistemi dediğimiz bir sistem. Dolayısıyla yaşananlar elbette üzücü. Takip ediyoruz. Gereğini yasal anlamda yapacağız. Bir işitme engelli işçimiz vefat etti. Okul müdürümüz, bir yardımcısı, bir öğretmen ve 4 öğrencimiz hafif şekilde yaralandılar. Hepsinin kontrolleri yapıldı. Hastanede hiç kimse yok. Herkesin sağlık durumu iyi."

Vali Çınar, patlamanın ardından eğitimin sürdürülmesinin doğru olmayacağını düşündüklerini vurgulayarak, "Bugün yıkılmış olan o küçük enkaz kısmını hemen kaldıracağız. Okulun da doğalgaz sistemine geçişi için işlemleri başlattık. En hızlı şekilde bunu yapacağız. Öğrencilerimizin eğitiminde bir sorun olmayacak. Eğitim devam edecek. Onun tedbirini alıyoruz." dedi.

- "Patlama tufan gibi geldi"

Olayın görgü tanıklarından İsmet Uzun (49), AA muhabirine yaptığı açıklamada, servis aracında sürücü olarak çalıştığını ve patlama sırasında aracının zarar gördüğünü söyledi.

Okula sabah saatlerinde servisle öğrenci getirdiğini belirten Uzun, "Öğrenciler araçtan inip okula doğru gidiyorlardı. Ben imza atacaktım. Patlama tufan gibi geldi. Ses çok şiddetliydi ve kazanın kapısı fırladı. Araçla kapı arasında 20 metre fark vardı. Arkama döndüm baktım. Kapı, aracı bu hale getirmiş. Camlar hasar gördü. Kalorifer kazanıyla yan yana durumda olan kantin var. Orada da birkaç öğrenci vardı. Yaralı öğrencileri ambulansla götürdüler. Verilmiş sadakamız varmış." ifadelerini kullandı.

- Hizmetlinin cenazesi defnedildi

Patlamada yaşamını yitiren Selahattin Köse'nin cenazesi, Çaycuma Devlet Hastanesi'ndeki otopsi işlemlerinin ardından Karapınar Belediyesi'nin cenaze aracıyla Elmacıoğlu Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi.

Burada Kur'an-ı Kerim okunup helallik alınmasının ardından Köse'nin cenazesi, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı ardından aile kabristanlığına defnedildi.

Cenazenin götürülüşü sırasında Köse'nin yakınları gözyaşı döktü.

Törene, Köse'nin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Karapınar Belediye Başkanı Ahmet Aydın ile vatandaşlar katıldı.

Evli ve 2 çocuk babası olan Köse'nin Karapınar Belediyesi'nde işçi statüsünde görev yapmasının ardından geçen okulda hizmetli olarak çalışmaya başladığı öğrenildi.