19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

GÜNCELLEME - Ağrı'da yarım tonu aşkın eroin ele geçirildi

GÜNCELLEME - Ağrı'da yarım tonu aşkın eroin ele geçirildi - Gürbulak Sınır Kapısı'dan Türkiye'ye girmeye çalışan bir tırda "Maddox" ve "Lora" isimli narkotik detektör köpekleriyle yapılan aramada 592 kilo 890 gram eroin ele geçirildi - Uyuşturucunun bu yıl ülke genelinde tek seferde ele geçirilen en yüksek miktar olduğu bildirildi VALİLİK AÇIKLAMASI VE DETAY EKLENDİAĞRI (AA) - Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Gürbulak Sınır Kapısı'nda bir tırda yapılan aramada 592 kilo 890 gram eroin ele geçirdi.

16.02.2017 - 19:00

Alınan bilgiye göre, Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince, İran üzerinden gelen ve sınır kapısından ülkeye girmeye çalışan M.K. yönetimindeki İran plakalı tır durduruldu.

Tırın x-ray cihazından geçirilmesi sonrası durumundan şüphelenilerek dorsesinde, narkotik dedektör köpekleri "Maddox" ve "Lora"nın desteğinde arama yapıldı.

Köpeklerin tepki vermesi sonucu dorsede gerçekleştirilen detaylı incelemede "zula" tabir edilen gizli bölmelere saklanmış 592 kilo 890 gram eroin ele geçirildi, sürücü M.K. gözaltına alındı.

Uyuşturucunun bu yıl ülke genelinde tek seferde ele geçirilen en yüksek miktar olduğu belirtildi.

- Bulgaristan'a gönderiliyordu

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, Gürbulak Sınır Kapısı'nda İran'dan Bulgaristan'a giden bir tırda detektör köpekler "Maddox" ve "Lora" ile yapılan aramada 59 kap içerisinde daralı ağırlığı 592 kilo 890 gram eroin maddesi ele geçirildiği bildirildi.

Söz konusu gümrük kapısında 6 gün önce de yine bir tırın dorsesinde "Maddox" isimli narkotik detektör köpeğiyle yapılan aramada 153 kilogram eroin ele geçirilmişti.