29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

GÜNCELLEME - Balıkesir'de sağanak

GÜNCELLEME - Balıkesir'de sağanak - Burhaniye ilçesinde sel nedeniyle bir kişi yaralandı, çok sayıda araç ve evde hasar oluştu - Kaymakam Öner: - "İlgili tüm kurum ve kuruluşların yetkilileri üzerlerine düşeni yapıyorlar.

18.07.2017 - 17:09
Bölgede hasar tespit ve temizleme çalışmaları sürüyor" KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISININ AÇIKLAMALARI EKLENDİ

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle oluşan sel hayatı olumsuz etkiledi.

Alınan bilgiye göre, Madra Dağı'nda etkili olan şiddetli yağış nedeniyle kırsaldaki Sübeylidere Mahallesi'nde sel meydana geldi. Sel nedeniyle çok sayıda araç çamura gömüldü, evlerde hasar oluştu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, AFAD, Burhaniye Belediyesi ekipleri bölgeye ekip sevk etti. Çok sayıda iş makinesi ve görevli, yaraları sarmaya başladı.

Mahalle meydanındaki binalarda biriken çamurlar temizlenirken, selde sürüklenen araçlar, çekilmeye başlandı. Belediye görevlileri, mahalle halkı ve görevli personele yemek ikram etti.

Bölgeye giden Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, sel nedeniyle yaralanan kişinin sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Uysal, şöyle konuştu:

"İlk belirlememize göre, sulara kapılan 20 araçta hasar oluştu. Ayrıca bazı ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Belediye görevlilerimiz, Balıkesir Büyükşehir Belediye ekipleriyle temizlik çalışmalarına başladı. Vinçlerin yardımıyla metrelerce sürüklenen ve dere yatağında kalan araçlar çıkarılıyor. Devrilen ağaçlar yollardan kaldırılıyor. Çalışmalarımız devam edecek."

Uysal, hasarın boyutunun çalışmalar tamamlandıktan sonra ortaya çıkacağını söyledi.

- "Hasar tespit çalışmaları sürüyor"

Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kırsal Sübeylidere Mahallesi'ndeki yağışın ardından çok sayıda ev, iş yeri ve araçların zarar gördüğünü hatırlattı.

Can kaybı olmamasının yürekleri serinlettiğini ifade eden Öner, "İlgili tüm kurum ve kuruluşların yetkilileri üzerlerine düşeni yapıyorlar. Bölgede hasar tespit ve temizleme çalışmaları sürüyor. Bu gibi afetlerinin tekrarlanmamasını diliyoruz." dedi.

Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Bahadır da gün boyu çalışmaların başında durarak ekipleri yönlendirdi.

BASKİ ve diğer tüm ekiplerin afet bölgesinde canla başla çalışmalar yaptıklarını anlatan Bahadır, şöyle devam etti:

"Sabah gelen haberin ardından ekiplerimizle köyümüze geldik. Arabalar, evler zarar görmüş, yollar bozulmuş. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, BASKİ, Burhaniye Belediyesi ve diğer tüm ekiplerle köyümüzdeyiz ve aralıksız çalışmaktayız. Kaymakam ve başkanımız da gelip tespitleri yaptı. Buraya yardım yapılmasını bekliyoruz. 350 nüfuslu köyümüzü eski haline getirelim. Onlar mutlu olunca biz de mutlu oluruz."

Sübeylidere Muhtarı Mustafa Demir de 60 yıl önce buna benzer bir afetin yaşandığını aktardı.

Vatandaşların uykuda olmasının can kaybını önlediğini belirten Demir, "20 araba kullanılamaz hale geldi. 10 ev kısmen zarar gördü. Devletimizin yardımcı olmasını istiyoruz. Bahçelerimizde de zayiat oldu. Kaymakam, belediye başkanı geldi. Gerekenin yapılacağını söylediler. Temizlik çalışmaları sürüyor." ifadelerini kullandı.