20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

GÜNCELLEME - Bolu'da kimyasal maddeden zehirlenme iddiası

GÜNCELLEME - Bolu'da kimyasal maddeden zehirlenme iddiası - Gerede'de bir demir işleme fabrikasında kimyasal maddeden etkilenen 15 işçi, zehirlenme şüphesiyle hastanede tedavi altına alındı OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMALARLA DETAY BİLGİLER EKLENDİ BOLU (AA) - Bolu'nun Gerede ilçesinde bir demir işleme fabrikasında izolasyonda kullanılan kimyasal maddeden etkilenen 15 işçi zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

18.05.2018 - 16:52

Alınan bilgiye, Gerede Organize Sanayi Bölgesinde bir demir işleme fabrikasında bazı işçiler su tankı yapımında kullanılan kimyasal maddelerden etkilendi.

Olay yerine Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.

Kimyasal maddeden etkilenen 15 işçi, ambulanslarla Gerede Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Afet ve Acil Durum (AFAD) ekipleri de ölçüm yapmak için olay yerine doğru yola çıktı.

İlk müdahaleleri Gerede Devlet Hastanesinde yapılan 15 işçiden durumları ağır olan 3'ü, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesine sevk edildi.

Durumu daha iyi olan 12 işçinin tedavilerine ise Gerede'de devam ediliyor.

- "Herhangi bir can kaybımız yok"

Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal, işçilerin kaldırıldığı Gerede Devlet Hastanesine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Ünsal, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Gerede Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir fabrikanın su deposuna yalıtım malzemesi döşenirken izolasyon maddesinden kaynaklı bir zehirlenme vakası olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu zehirlenme vakasında 15 yaralımız mevcut. Bunlardan 3'ü ağır, 12'si hafif. Durumu ağır olanlara ilk müdahale ilçe hastanemizde yapıldı. Şu an itibarıyla Bolu'daki hastanelere sevkleri yapıldı. Onların da durumlarının iyiye gittiği bilgisini aldık. 12 hafif zehirlenme vakamıza da burada müdahale edildi. Onlar da kontrol amaçlı Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesine gönderilecek. Çok büyük geçmiş olsun. Herhangi bir can kaybımız yok. Allah beterinden korusun."

- Olayla ilgili soruşturma başlatıldı

Yaşanan zehirlenme olayla ilgili Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Saat 12.44 sıralarında Bolu ili Gerede ilçesi Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren metal işleme fabrikasında kuyu içi izolasyon amacıyla kazılan 2 metrelik kazı yerinde yalıtım malzemesinin uygulanması sırasında kuyuya inen ilk işçinin zehirlenmesi ardından etkilenen işçileri sırayla çıkarmak için kuyuya girenlerin de etkilenmesi sonucu toplam 15 işçi zehirden etkilenmiştir. Bunlardan üçünün başlangıçta durumu ağır bir şekilde Bolu Köroğlu Devlet Hastanesi'ne sevkleri yapılmış, yapılan müdahale sonucu üç işçinin de genel durumu iyileşmiştir, diğer 12 işçinin ise genel durumu iyi olup tetkik ve tedavileri yapılmıştır."

Hayati tehlikesi olan işçinin bulunmadığı vurgulanan açıklamada, olay yerinde UMKE ve AFAD ekipleri gerekli çalışmaları yaptığı, Gerede Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olaya derhal müdahale edildiği, aralarında işçi sağlığı ve iş güvenliği uzmanı bulunan 3 kişilik bilirkişi kurulu oluşturulduğu ve soruşturma çok yönlü olarak devam ettiği kaydedildi.