29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

GÜNCELLEME - Çanakkale'de sağanak

GÜNCELLEME - Çanakkale'de sağanak - Ezine ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle Gökçebayır köyünde sel yaşandı - Kaymakam Vekili Kendüzler: - "Vatandaşların hasarlarının tespiti ve zararı konusunda çalışmalarımız devam ediyor.

18.07.2017 - 12:06
Sel felaketi dolayısıyla oluşan zararları devletimiz karşılayacaktır" EZİNE KAYMAKAM VEKİLİ VE KÖYLÜLERİN AÇIKLAMALARI EKLENDİ

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'de dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle Ezine ilçesine bağlı Gökçebayır köyünde sel meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, Ezine ilçesinde dün öğle saatlerinde başlayan ve aralıklarla süren yağış, akşam saatlerine doğru yerini sağanağa bıraktı.

Sağanak nedeniyle Gökçebayır köyünde sel yaşandı. Köyde 3 ev selden zarar gördü, bir ilkokul ile çok sayıda evin istinat duvarı yıkıldı. Sel sularının taşıdığı moloz, kepçe ve greyder aracılığıyla yol üzerinden alındı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Çanakkale İl Müdürlüğü ekipleri selin ardından köye gelerek incelemede bulundu.

Gökçebayır köyü Muhtarı Mustafa Kemal Canbeden, gazetecilere yaptığı açıklamada, köylerinde ilk kez böyle bir yağış gördüklerini söyledi.

Selden kaynaklı can kaybı olmadığını ancak ekili tarlalarda ve evlerde zararın büyük olduğunu ifade eden Canbeden, köyde çeşitli kurumlarca hasar tespit çalışmaları ve incelemeler yapıldığını, zararın birkaç gün içinde ortaya çıkacağını kaydetti.

- Hasar tespiti yapılıyor

Ezine Kaymakamlığı, Ezine Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile çeşitli kurumlar sabahın erken saatlerinde köye gelerek incelemeler yapmaya başladı.

Bayramiç Kaymakamı ve Ezine Kaymakam Vekili Ramazan Kendüzler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yağış nedeniyle Gökçebayır köyünde sel felaketi yaşandığını hatırlattı.

Sel felaketinin yaşandığı yerlerde hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini aktaran Kendüzler, şöyle devam etti:

"Köyde üç evle bazı tarım arazileri selden zarar gördü. AFAD ekipleriyle görüşmelerimiz sürüyor. Vatandaşların hasarlarının tespiti ve zararı konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Sel felaketi dolayısıyla oluşan zararları devletimiz karşılayacaktır. Sel felaketinde zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum."

- "Bugüne kadar böyle bir afeti yaşamadık"

Köyde oturan 70 yaşındaki Necmiye Yılmaz da dün akşam saatlerinde başlayan yağışın şiddetini artırdığını belirtti.

Yağmurla birlikte dolunun da etkili olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

"Korkudan evin ikinci katına çıktım. Buradan komşunun evini su bastığını gördük. Hemen yardıma koştuk. Evin bahçesinde 2 metreyi aşkın su baskınını gördük. Komşunun yardım çığlıklarını duyduk. Su baskınına dayanamayan evin istinat duvarı yıkılınca, diğer komşular evde bulunan yaşlı komşuyu evden çıkardı. Bugüne kadar böyle bir afeti yaşamadık."

Köy sakinlerinden Hüseyin Canbeden ise yaşanan sel felaketinde garajda bulunan arabasının sular altında kaldığını ve bahçe duvarlarının yıkıldığını söyledi.