29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

GÜNCELLEME - İhraç edilen polislere FETÖ operasyonu

GÜNCELLEME - İhraç edilen polislere FETÖ operasyonu - Kırşehir'de meslekten ihraç edilen polisler ile eşleri ve çocuklarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 16 zanlıdan 9'u tutuklandı ADLİ SÜREÇ EKLENDİKIRŞEHİR (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, meslekten ihraç edilen polisler ile eşleri ve çocuklarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 16 şüpheliden 9'u tutuklandı.

17.02.2017 - 17:59

Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, daha önce açığa alınan polisler ile bazı polis eş ve çocuklarının yakalanması için çalışma başlattı.

Sabah zanlıların evlerine operasyon düzenleyen ekipler, 16 şüpheliyi gözaltına aldı. Operasyonda, 4 polis eşi ve çocuğu da yakalandı. Şüphelilerin ev ve araçlarında arama yapıldı.

Zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Kırşehir Sulh Ceza Mahkemesi, polis memurları M.A, H.B, İ.Y, İ.S, D.K, M.E, T.A, M.Ç ve V.K'nin tutuklamasına karar verdi. Mahkeme, 7 şüpheliyi adli kontrol kararıyla serbest bıraktı.

Şüphelilerden bazılarının örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması "Bylock" kullandıkları iddia edildi.