29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

GÜNCELLEME - Kayseri merkezli tefecilik operasyonu

GÜNCELLEME - Kayseri merkezli tefecilik operasyonu - Tefecilik yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişiden 4'ü tutuklandı ADLİ SÜREÇ EKLENDİKAYSERİ (AA) - Kayseri merkezli 2 ilde tefecilik yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 zanlıdan 4'ü tutuklandı.

18.01.2018 - 17:38

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, ihbar üzerine tefecilik yaptıkları iddia edilenlere yönelik çalışma başlattı.

Üç aylık incelemeler neticesinde, madden zor durumdaki esnafın "çeklerini kırmak" suretiyle tefecilik yaptıkları ve zanlılara yardım ettikleri öne sürülen 12 kişiye yönelik Nevşehir'in Avanos ilçesi ve Kayseri'de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Ev ve iş yerlerine düzenlenen operasyonda N.K, S.K, A.K, N.Ü, E.S, Y.K, A.K, E.K, S.K, U.K, S.Y. ve H.H.S. gözaltına alındı.

Bazı zanlıların ikametlerinde bulunan 1 milyon 400 bin liralık 145 çek ve yaklaşık 600 bin liralık 30 senet ile dijital materyallere el konuldu.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgusu tamamlanan zanlılardan N.K, N.Ü, Y.K. ve S.Y, çıkarıldığı mahkemece "tefecilik" suçundan tutuklandı. Diğerleri ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı.