29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

GÜNCELLEME - Kırşehir merkezli FETÖ/PDY operasyonu

GÜNCELLEME - Kırşehir merkezli FETÖ/PDY operasyonu - Aralarında kamu çalışanlarının da bulunduğu 8 şüpheliden 5'i tutuklandı ADLİ SÜREÇ EKLENDİKIRŞEHİR (AA) - Kırşehir merkezli 7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 5'i tutuklandı.

20.06.2017 - 19:20

Operasyonda, örgüte finans desteği sağladıkları ve örgüt propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında halen görevde olan, ihraç edilen ve açığa alınan kamu personelinin de bulunduğu 8 şüphelinin Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar B.Ö, S.B, A.O, M.D, R.U, Z.G, A.D ve S.A, adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan S.B, A.O, M.D, R.U. ve A.D. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer zanlılar ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Gözaltındaki 4 şüphelinin Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri ise devam ediyor. Hakkında yakalama kararı bulunan 4 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturma kapsamında, Kırşehir merkezli operasyonda Ankara, Bursa, Batman, İzmir, Yozgat ve Aydın'da, hakkında gözaltı kararı çıkarılan 16 şüpheliden 12'si gözaltına alınmıştı.