29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

GÜNCELLEME - Kırşehir'deki FETÖ/PDY operasyonu

GÜNCELLEME - Kırşehir'deki FETÖ/PDY operasyonu - Sağlık çalışanlarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 40'a yükseldi - Şüphelilerin ikametlerinde örgüte ait yasak yayınlar ve bazılarında da 1 dolar bulundu GÖZALTI SAYISI GÜNCELLENDİKIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında sağlık çalışanlarına yönelik operasyonda yakalananların sayısı 40'a yükseldi.

11.01.2017 - 18:15

Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında sağlık kurumlarında çalışan ve örgütle bağlantılı oldukları öne sürülen kişilere yönelik Organize Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele şubeleri ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, doktor, ebe ve hemşirelerin de aralarında bulunduğu 10 kişi daha gözaltına alındı.

Şüphelilerin çalıştığı kurumlarda ve evlerinde arama yapıldı. Zanlıların ikametlerinde örgüte ait yasak yayınlar ve bazılarında 1 dolar bulundu.

Dün başlatılan operasyonda, Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Alpaslan Kuş, Sağlık-Sen Kırşehir Şube Başkanı ve İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Şube Müdürü Necati Yılmaz, Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Şenol Soykan'ın da aralarında olduğu 19 kişi, bugün sabah saatlerinde de 11 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, operasyonun devam ettiği öğrenildi.