29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

GÜNCELLEME - Kütahya'daki gıda zehirlenmesi şüphesi

GÜNCELLEME - Kütahya'daki gıda zehirlenmesi şüphesi - Hastaneye kaldırılan lise müdürü ve 3 öğretmen ile 167 öğrenci taburcu edildi - Kaymakam Halim: - "Gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılan öğretmen ve öğrencilerimizin sağlık durumları gayet iyi.

18.04.2018 - 16:49
Tedavilerinin ardından taburcu edildiler" - "Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, analiz için dün öğle yemeğinde yenilen yemeklerden ve okuldaki sudan numuneler aldı. Analizin sonucunda gıda zehirlenmesinin nedeni ortaya çıkacak" KAYMAKAMIN AÇIKLAMASI VE DETAYLAR EKLENDİ

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'nın Simav ilçesinde gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan bir lisenin müdürü, 3 öğretmen ve 167 öğrenci, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Beyceköy'deki Simav Anadolu İmam Hatip Lisesinin pansiyonunda yedikleri yemekten zehirlenen okul müdürü, 3 öğretmen ve 167 öğrenci, Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesindeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Öte yandan, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü gıda zehirlenmesi şüphesiyle ilgili inceleme başlattı.

Kaymakam Türker Çağatay Halim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tedavi altına alınan öğretmen ve öğrencilerin tamamının taburcu edildiğini belirtti. Halim, şunları kaydetti:

"Gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılan öğretmen ve öğrencilerimizin sağlık durumları gayet iyi. Tedavilerinin ardından taburcu edildiler. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, analiz için dün öğle yemeğinde yenilen yemeklerden ve okuldaki sudan numuneler aldılar. Analizin sonucunda gıda zehirlenmesinin nedeni ortaya çıkacak. Öğretmen ve öğrencilerimizin dün öğle yemeğinde yedikleri yemeklerden etkilendiklerini düşünüyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce olayla ilgili inceleme başlatıldı."

Dün akşam saatlerinde Beyceköy'deki Simav Anadolu İmam Hatip Lisesinin pansiyonunda kalan bazı öğretmen ve öğrenciler karın ağrısı, bulantı gibi şikayetler üzerine ambulanslarla hastaneye kaldırılmıştı. Okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerin dün öğle yemeğinde patlıcan musakka, pilav, ezogelin çorbası ve höşmerim tatlısından yedikleri öğrenilmişti.