29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

GÜNCELLEME - Samsun'da dolandırıcılık operasyonu

GÜNCELLEME - Samsun'da dolandırıcılık operasyonu - Sahte kimlik kullanarak dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 5 şüpheliden 3'ü tutuklandı ADLİ SÜREÇ EKLENDİSAMSUN (AA) - Samsun'da sahte kimlikle dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişiden 3'ü tutuklandı.

20.09.2017 - 19:21

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, Samsun, Amasya ve Gaziantep'te sahte kimlik düzenlenerek başkalarının GSM hattı üzerinden tablet ve cep telefonu alındığını belirledi.

Çalışma başlatan ekipler, sahte kimlik kullanarak dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen H.Ç, V.Ü, S.D, M.A. ve D.B'yi Samsun'da gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından "resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık" iddiasıyla adliyeye sevk edilen zanlılardan H.Ç, S.D. ve M.A. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şüphelilerden H.Ç. hakkında dolandırıcılık ve sahtecilik suçundan 5 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası ve arama kaydı bulunduğu öğrenildi.