28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

GÜNCELLEME - Sınırdaki FETÖ operasyonu

GÜNCELLEME - Sınırdaki FETÖ operasyonu - Edirne'nin Yunanistan sınırına yakın Meriç ilçesinde yakalanan ve FETÖ/PDY'nin sözde "Safranbolu ilçe imamları" olduğu tespit edilen çift tutuklandı ADLİ SÜREÇ EKLENDİKARABÜK (AA) - Edirne'nin Yunanistan sınırına yakın Meriç ilçesinde yakalanan ve Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) sözde "Safranbolu ilçe imamları" olduğu tespit edilen çift tutuklandı.

5.01.2018 - 17:23

Karabük Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Edirne'deki kolluk kuvvetlerinden teslim alınan eski öğretmenler Sinan ve Halime M'nin emniyetteki sorgusu tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen çift, yoğun güvenlik önlemleri altında Karabük Adliyesi'ne getirildi.

Bu sırada gazetecilerin, "Örgütün sözde Safranbolu ilçe imamları mısınız?" sorusu karşısında Sinan M. sessiz kalırken, Halime M, "Onu söyleyenlere sorun." dedi.

Çift, savcılık sorgularının ardından çıkartıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

Edirne'nin Yunanistan sınırına yakın Meriç ilçesinde jandarma ekipleri, önleyici kolluk devriyesi sırasında 26 Aralık 2017'de Büyükdoğanca köyünde 3 otomobili durdurmuş, otomobillerde bulunan ve yurt dışına kaçma girişiminde oldukları değerlendirilen FETÖ şüphelisi 10 kişi gözaltına alınmıştı. FETÖ şüphelilerinin kaçma girişimine aracılık ettikleri öne sürülen 3 şüpheli de yakalanmıştı.

Bu 10 kişi arasında bulunan FETÖ/PDY'nin sözde "Safranbolu ilçe imamları" olduğu belirlenen Sinan ve eşi Halime M, Karabük Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Edirne'deki kolluk kuvvetlerinden teslim alınarak 27 Aralık 2017'de Karabük'e getirilmişti.

Çiftin üzerinde ve bulundukları araçta yapılan aramalarda, bir miktar avro, çok sayıda yağmurluk ve dijital doküman ele geçirilmişti.