28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

"Güneydoğu'dan çok farklı sonuçlar bekliyorum"

"Güneydoğu'dan çok farklı sonuçlar bekliyorum" - Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki: - "Bölge halkı, PKK'nın vahşi yüzünü, devletin de şefkat kanadını gördü.

21.04.2018 - 11:37
Orada PKK'nın yakıp yıktığı, mağdur ettiği insanların yaralarını bizim sardığımızı gördüler ve PKK'nın bölgedeki Kürt halkının temsilcisi olmadığı bir kez daha tescillenmiş oldu. Vatandaş bunu çok iyi hissetti. Ben Güneydoğu'dan çok farklı sonuçlar bekliyorum"

KAYSERİ (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bölge halkı, PKK'nın vahşi yüzünü, devletin de şefkat kanadını gördü. Orada PKK'nın yakıp yıktığı, mağdur ettiği insanların yaralarını bizim sardığımızı gördüler ve PKK'nın bölgedeki Kürt halkının temsilcisi olmadığı bir kez daha tescillenmiş oldu. Vatandaş bunu çok iyi hissetti. Ben Güneydoğu'dan çok farklı sonuçlar bekliyorum." dedi.

Kayseri Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunlarının 3'üncü buluşmasına katılan Özhaseki, program öncesinde gazetecilerin sorusu üzerine açıklamalarda bulundu.

Hendek operasyonlarının geride kaldığını ancak orada mağduriyetlerin giderilmesi noktasında büyük bir çalışmanın sürdüğünü belirten Özhaseki, "Hepimizin bildiği gibi ülkemizin Güneydoğusu'nda hiç istemediğimiz şekilde kötü olaylar yaşandı. O günler geride kaldı. Devlet olarak şimdi orada yaraları sarmaya çalışıyoruz, mağduriyetleri gidermeye gayret ediyoruz." diye konuştu.

Özhaseki, bölgede 70 bin civarında hasarlı konut bulunduğuna işaret ederek, "Bunun 26 bini hiç oturulmayacak vaziyetteydi. Bu evlerin sahipleri de ya dışarıda çadırda ya da akrabalarının evinde kalıyordu. Bu insanlar günahsız ve masumdular. Devlet olarak biz orada çok hızlı davranıp biran önce evlerin yapımına başladık." dedi.

Bölge halkının, devletin yaptıklarını çok iyi değerlendirdiğini vurgulayan Özhaseki, şunları söyledi:

"Epeyce bir konut ürettik. Bunları teslim ettik. Bir kısmı da devam ediyor. Burada vatandaşlar mağdur olmasın diye de bizimle anlaştıktan sonra evinden çıktığı ilk günden itibaren yeni evine girene kadar kira yardımında bulunuyoruz. Bu gayretler vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. Çok net olarak gözüktü. Bize orada müthiş bir ilgi var. Bize oradan destek var, dua var, alkış var. Bunları görmek de bizi son derece mutlu ediyor. Çünkü emek veriyorsunuz. Kıt bütçe ve imkanlardan oraya büyük bir pay ayırıp harcıyorsunuz. Oradaki insanların mağduriyetini gidermeye çalışıyorsunuz. Bir taraftan da bütün bu iyi işler yapılırken PKK'nın ve siyasi uzantılarının dehşet verici karalama kampanyalarıyla karşı karşıya geliyorsunuz. Eğer vatandaş onlara kanıp size karşı bir tavır alırsa yaptığınız her şey elinize gelmiş demektir. Bütün bu emekler boşa gitmiş demektir. Bu bizde son derece üzüntü vesilesi olurdu. Ama bunun tam tersi olduğunu gördük. Hamdolsun buralarda yaptığımız çalışmalarla biz devletin şefkat kanadının olduğunu, bunun mağduriyetleri gidereceğini, fakir fukaranın yarasını saracağını gösterdik. Bundan da son derece mutluyuz."

- Gündeydoğu'da seçim güvenliği

Bakan Özhaseki, bölgedeki seçim güvenliğine de değinerek, önceki dönemlerde vatandaşların Güneydoğu'da güvenli ve hür şekilde oy kullanmadıklarını savundu.

Vatandaşların istediği gibi oy kullanabilmesi için bütün önlemlerin alınacağını kaydeden Özhaseki, "Bunu haziran seçimlerinde gördük. Bu konuyla ilgili bir örnek vereyim. 2 bin 400'e yakın sandıkta neredeyse HDP yüzde yüz çıkmıştı. Nasıl oluyor da köylerde bir tane bile fire yok, hasta yok, evinden ayrılan yok ya da yanlış yere mühür basan yok. Çok yüksek kültürlü insanların yaşadığı yerlerde bile iptaller yaşanırken Güneydoğu'nun bazı köylerinde bu kadar sandıktan yüzde 100 PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin çıkması hepimizin garibine gitmişti." değerlendirmesinde bulundu.

Bölgede güvenliğin sağlandığını aktaran Bakan Özhaseki, şöyle devam etti:

"Herhangi bir sorun yok. Vatandaşlar emniyet içerisinde. Ben Güneydoğu'da gezerken Kayserili öğretmenler geldi yanıma. Gece eşiyle sinemadan çıkıp evine gidip gidemediklerini, gece sokakta dolaşıp dolaşamadıklarını sordum. Bize endişemiz olmaması gerektiğini, güvende olduklarını söylediler. Bölge halkı, PKK'nın vahşi yüzünü, devletin de şefkat kanadını gördü. Orada PKK'nın yakıp yıktığı, mağdur ettiği insanların yaralarını bizim sardığımızı gördüler ve PKK'nın bölgedeki Kürt halkının temsilcisi olmadığı bir kez daha tescillenmiş oldu. Vatandaş bunu çok iyi hissetti. Ben Güneydoğu'dan çok farklı sonuçlar bekliyorum."

- "Desteğini artırarak devam ettiriyor"

Özhaseki, seçime en hazır parti olduklarını ve bunu miting havasında geçen il kongreleriyle gösterdiklerini ifade etti.

Hükümet partisi olarak bir yandan ülkeyi yönettiklerini bir yandan da partilerini diri tutmaya çalıştıklarını aktaran Bakan Mehmet Özhaseki, sözlerini şöyle tamamladı:

"Cumhurbaşkanımızın aylar öncesinden yaptığı birtakım programlar, bizim bu seçime ne kadar hazır olduğumuzu gösterdi. Belediyeler üzerinde birtakım çalışmalar yapıldı. İl ve ilçe teşkilatlarında birtakım değişikler söz konusu oldu. Bunların hepsi bizim için seçime hazırlıktı. İnşallah bütün bunların neticesinde biz seçimlere çok rahat gideceğimizi umuyoruz. Bu hazırlığımızın dışında bir de MHP ile ittifak yaptık. Onlar özellikle 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'nin başındaki belaları, geçirdiğimiz bu badireleri, hele hele Afrin harekatından sonra ortaya konan bu performansı çok iyi değerlendirdiler. Bu milletin bir beka sorunuyla karşı karşıya olduğunu çok iyi gördüler. Bu konuda çok sıcak adımlar attılar. Birlikteliğimiz başladı. Böyle olunca bundan da bir sinerji doğdu. Millet bunu sevdi ve desteğini artırarak devam ettiriyor. İnşallah hayırlı bir sonuç alırız."