29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Gurbetçi kardeşler Türk Milli Takımı'nı seçti

Gurbetçi kardeşler Türk Milli Takımı'nı seçti - Almanya'da doğan, hem bu ülkede hem de Türkiye'de şampiyonlukları bulunan boksör kardeşler Kağan ve Hakan Çabucak, Alman Milli Takımı'ndan defalarca teklif gelmesine rağmen uluslararası turnuvalarda ringe Türkiye adına çıkmayı tercih etti - Kağan Çabucak: - "Alman Milli Takımı'ndan çok defa teklif sunuldu ama kabul etmedim.

20.07.2017 - 11:25
Türkiye için dövüşmek istediğimi söyledim. 2020 Olimpiyatları'nda şampiyon olup Türk bayrağını dalgalandırmak istiyorum" - Hakan Çabucak: - "Almanya'daki şampiyonluğum sonrası Almanya Milli Takımı'ndan yetkililer geldi, beni takıma davet etti ama Türkiye'yi tercih ettim"


KASTAMONU (AA) - ÖZGÜR ALANTOR - Almanya'da doğan ve bu ülkede yaşayan Türk asıllı boksör kardeşler, Alman Milli Takımı'ndan teklif almalarına rağmen Türk Milli Takımı'nı tercih etti.

Gurbetçi baba 48 yaşındaki Ziya Çabucak, 1980'de Kayseri'den gittiği Almanya'da hobi olarak boksla ilgilendi. 1995'e kadar boks yapan Çabucak, daha sonra aktif sporculuğu bırakarak hakemlik ve antrenörlüğe başladı. Boks kulübü de kuran baba Çabucak, aile fertlerinin neredeyse tamamının boksla ilgilenmesini sağladı.

Çabucak, Almanya'da dünyaya gelen oğulları 16 yaşındaki Kağan ve 14 yaşındaki Hakan da boksla ilgilenmeye başlayınca onları en iyi şekilde yetiştirmek için gayret gösterdi. Türkiye ve Almanya'daki turnuvalarda şampiyonlukları bulunan Çabucak kardeşler, Alman Milli Takımı'ndan defalarca teklif gelmesine rağmen uluslararası turnuvalarda Türkiye adına ringe çıkmayı seçti.

Hakan Çabucak, Romanya'da düzenlenen Üst Minikler Avrupa Şampiyonası için Kastamonu'daki Kadıdağı Kamp Merkezi'nde gerçekleştirilen kampa katıldı. Kağan Çabucak da kampta misafir sporcu olarak bulundu.


- "Kalbimiz Türkiye için atıyor"

Kağan Çabucak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşlarda boksla ilgilenmeye başladığını, ailesindeki birçok kişinin bu sporu yapmasının bunda etkili olduğunu söyledi.

Üst minikler kategorisinde 2014'te hem Türkiye hem de Almanya'da katıldığı turnuvalarda şampiyon olduğunu belirten Kağan, aynı yıl Türkiye adına katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda üçüncülük elde ettiğini dile getirdi.

Aldığı başarılı sonuçlar üzerine Alman Mili Takımı yöneticilerinin peşine düştüğüne işaret eden Kağan, "Alman Milli Takımı'ndan çok defa teklif sunuldu ama kabul etmedim. Türkiye için dövüşmek istediğimi söyledim. 2020 Olimpiyatları'nda şampiyon olup Türk bayrağını dalgalandırmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Hakan Çabucak da kendisini babasının boksa alıştırdığını aktardı. Bugüne kadar aldığı dereceler hakkında bilgi veren Hakan, "2014 ve 2015'te minikler kategorisinde Türkiye şampiyonluğum, 2016'da üst miniklerde Türkiye üçüncülüğüm var. Bu yıl Almanya'da da şampiyon oldum. Almanya'daki şampiyonluğum sonrası Almanya Milli Takımı'ndan yetkililer geldi, beni takıma davet etti ama Türkiye'yi tercih ettim. Şimdiki hedefim Avrupa Üst Minikler Şampiyonası'nda derece elde etmek." şeklinde konuştu.

Baba Ziya Çabucak ise Almanya'ya gidince hobi olarak boksla ilgilendiğini dile getirerek, "Boks kulübü de kurdum. Burada yaklaşık 100 sporcuya eğitim veriyorum." diye konuştu.

Ailede boksun yaygın bir spor olduğuna dikkati çeken Ziya Çabucak, "Kendi kulübümde Türk çocukları çalıştırıyorum. Başarılı olanları Türkiye'deki şampiyonalara ya bizzat ben getiriyorum ya da gönderiyorum. Şimdi tatil dolayısıyla Türkiye'de olduğum için bugün kampı ziyaret ettim." yorumunu yaptı.

Çabucak, Kağan ve Hakan'ın boksta adlarından söz ettirmeye başladıktan sonra Alman Milli Takımı'ndan yetkililerin kendisine gelip oğullarının Almanya adına yarışmasını istediklerini vurgulayarak, "Onların Türkiye adına yarışmasını istiyordum. Kalbimiz Türkiye için atıyor. Gittikleri yerde elde ettikleri başarılarla Türk bayrağını dalgalandırsınlar istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.


- "Sporculardan dereceler bekliyoruz"

Üst Minikler Boks Takımı'nın sorumlu antrenörü Mustafa Oral, iki sporcunun da başarılı olduğunu söyledi.

Kağan'ın artık gençler kategorisinde boks yapacağını belirten Oral, şunları kaydetti:

"2014'te Avrupa Şampiyonası'na götürdük. Okul şartları uymadığı için kampa katılamamıştı. Buna rağmen güzel maçlar çıkarıp bronz madalya aldı. Artık gençler kategorisinde mücadele edecek. O yıl kampa katılamamıştı, bu sene misafir sporcu olarak katıldı. Kağan'ın bu sene Antalya'da yapılacak Avrupa Gençler Boks Şampiyonası kampına çağrılmasını bekliyoruz."

Ailede Türkiye sevgisinin üst seviyede olduğunu vurgulayan Oral, "Almanya'dan teklif almalarına rağmen kendi imkanları ile Türkiye'deki şampiyonalara katılıp Türkiye adına yarışmak için mücadele ediyorlar. İki sporcumuzun da Avrupa ve dünyada dereceler alarak yüzümüzü güldürmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.