29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Gurbetçilerden engellilere tekerlekli sandalye desteği

Gurbetçilerden engellilere tekerlekli sandalye desteği - Hollanda’da yaşayan gurbetçiler, ASP İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet alan 40 engelliye tekerlekli sandalye desteğinde bulunduERZURUM (AA) - Hollanda’da yaşayan gurbetçiler, Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) Erzurum İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet alan 40 engelliye tekerlekli sandalye desteğinde bulundu.

8.11.2017 - 18:11

İl Müdürlüğünde yapılan tekerlekli sandalye dağıtım töreninde, Hollanda'da yaşayan gurbetçiler tarafından kurulan All For Life Foundation Derneğince 40 engelliye tekerlekli sandalye yardımı yapıldı.

Vali Yardımcısı Muharrem Eligül, tekerlekli sandalye dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, engelli ve yaşlılara gereken desteği vermenin önemine değindi. Herkesin bir engelli adayı olduğunu belirten Eligül, şunları dile getirdi:

"Bugün azalarımız sağ olsa da bir saat sonra ne olacağımızı bilemiyoruz. O açıdan engellilere ve yaşlılara gereken önemi vermek en temel görevimiz. Engellilerin hayatını kolaylaştırmak herkesin görevidir. Engellilere ve yaşlılara yapılan bu hizmetleri önemsiyoruz. Engellilerimize destek veren Erdal Elibol ve dernek yönetim kuruluna teşekkür ediyorum."

ASP İl Müdürü Cemil İlbaş, tekerlekli sandalyenin ihtiyaç sahiplerine ulaştığını aktararak, "Hollanda'da yaşayan gurbetçilerimiz anlamlı çalışmalarla gündeme gelmekte. Daha öncede All For Life Foundation Derneği tarafından kuruluşlarımızda kalan çocuklara anlamlı destekler sağlandı." diye konuştu.

All For Life Foundation Derneği Başkan Yardımcısı Erdal Elibol'da ASP İl Müdürlüğünün yardımlaşma konusunda önemli bir köprü görevi üstlendiğini kaydetti.

Vali Yardımcısı Eligül, tören sonunda Dernek Başkan Yardımcısı Elibol'a engelliler tarafından yapılan tablo taktim etti.

Törene, ASP İl Müdür Yardımcıları İsmet Erdal, Harun Akpınar, Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Polat, Yakutiye Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yusuf Yiğit, Palandöken Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Cemil Yeşilyurt, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Şükran Göktaş, Çocuk Destek Merkezi Müdürü Bekir Gezer, Atatürk Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Muhsin Arslan, dernek yönetim kurulu üyeleri ile engelliler katıldı.