28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

"Güreş fazla ilgi görmüyor"

"Güreş fazla ilgi görmüyor" - Avrupa Gençler Serbest Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Arif Özen: - "Belediyeler artık futbola yöneldiği için amatör kulüpler ve amatör sporlar pek ilgi görmüyor" - "Herkes zirveye çıkabilir ama önemli olan zirvede tutunmak"ANKARA (AA) - ÖMER HAKAN KİBAR - Avrupa Gençler Serbest Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Arif Özen, güreşin eskisi gibi fazla ilgi görmediğinden yakındı.

21.08.2018 - 11:10

Genç milli takım kadrosunda yer alan 86 kilo sporcusu Arif, hedeflerini, güreşin geleceğini, olimpiyatları ve dünya şampiyonasıyla ilgili görüşlerini AA muhabirine anlattı.

7 göbekten güreşçi olduğuna dikkati çeken Arif Özen, "Benimki aileden gelen bir merak. Denizli, Antalya'ya yakın olduğu için çok fazla güreşçi çıkıyor. Son dönemde ilgi biraz daha azaldı. Güreş eğitim merkezleri kapanmaya başladı. Buna rağmen Denizli güreşte ayakta durmaya çalışıyor ama fazla da ilgi görmüyor. Bundan şikayetçiyiz." değerlendirmesini yaptı.

Denizlili olduğunu hatırlatan Arif, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çoğu kişi uğraşmak istemiyor. Belediyeler artık futbola yöneldiği için amatör kulüpler ve amatör sporlar pek ilgi görmüyor. Bu Denizli'ye has bir durum değil, Türkiye geneli böyle. Genelde futbol, basketbol gibi takım sporları ön planda olduğu için ilgi oraya kaydı. Amatör sporlar ikinci planda kalıyor. Ancak güreş amatör sporların zirvesinde şu anda. Türkiye'de sporcu çok fazla."


- "Sürekli şampiyon olmak lazım"


Arif Özen, kariyerindeki en büyük hedefinin olimpiyatlar olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Önümüzde 2020 Tokyo Olimpiyatları var, gidebilir miyim bilmiyorum. 2024 Olimpiyatları'na en iyi şekilde hazırlanıp, artık ülkemi olimpiyatlarda temsil etmeyi düşünüyorum. Olimpiyat şampiyonu olunca hayatta hiçbir şey bitmiyor. Önemli olan olimpiyat şampiyonluğu ama bunu devam ettirmek daha önemli. Herkes zirveye çıkabilir ama önemli olan zirvede tutunmak. Oradaki başarıyı daim kılmaktır. Benim hayattaki felsefem budur. Şampiyon oldum diyerek gevşemek olmaz. Sürekli şampiyon olmak lazım, sürekli ülkemize bu gururu yaşatmak lazım."

"Dünya Şampiyonası'na, Avrupa Şampiyonu olarak gidiyorum" diyen milli sporcu, "Her sporcu gibi ben de şampiyonluk için mücadele edeceğim. Son şampiyon olmam benim için büyük bir avantaj. Rakiplerimde de bu bir endişe yaratıyor. Mindere çıkarak dünyada da İstiklal Marşı'nı okutmaya çalışacağım." yorumunu yaptı.

Arif, ilk kez Dünya Şampiyonası'nda mücadele edeceğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Benim için iyi bir sınav olacak. Hem kendimi görmem, hem de ülke açısından iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü kafa ve fizik olarak oraya hazır gidiyorum. Elimden gelenin en iyisin yapıp, Türkün gücünü herkese göstermek istiyorum. İlk dünya şampiyonam olmasının bana dezavantaj olacağını sanmıyorum. Çünkü benim için sadece ismi değişik. Aynı rakipler gelecek. Atmosfer biraz farklı tabii ki. Rakiplerimin yüzde 80'nini tanıyorum."

Arif Özen, talihsizlik olmaması durumunda dünya şampiyonasından alnının akıyla çıkacağına inandığını belirterek, "Dünya şampiyonasında da altın madalya gelebilir. Avrupa Şampiyonası'nda edindiğim tecrübe, dünya şampiyonasında bana yeterli olmayacak. Orada sabırlı olan kazanacak. Rakipler de bizim gibi tecrübesiz." değerlendirmesini yaptı.


- Taha Akgül sevgisi


Avrupa Gençler şampiyonu Arif Özen, Olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül'ün kendisi için çok önemli bir örnek teşkil ettiğini aktararak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Herkes kendi kilosundaki sporcuları örnek alır ancak ben her zaman Taha Akgül'ü örnek aldım. Yaşantısından dolayı. Kamplarda ve antrenmanlarda kendisini izledim. Karakteristik ve çalışma disiplini olarak örnek aldığım bir insan. Beslenme, dinlenme ve her aşamasında takip ettiğim birisi. Çok takdir ettiğim bir abimiz."