29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

"Güvenlik güçlerimiz en ücra köşeye de hakim"

"Güvenlik güçlerimiz en ücra köşeye de hakim" - Bitlis Valisi Ustaoğlu: "Şu anda ilimizin en ücra köşesine korucu, jandarma ve polisimiz hakim.

19.09.2017 - 19:22
Güvenlik güçleri terör örgütüne göz açtırmıyor. Vatandaşımız da ilimizin en ücra köşesindeki evinde rahat ve huzurlu şekilde oturuyor"

BİTLİS (AA) - Bitlis Vali İsmail Ustaoğlu, "Şu anda ilimizin en ücra köşesine korucu, jandarma ve polisimiz hakim. Güvenlik güçleri terör örgütüne göz açtırmıyor. Vatandaşımız da ilimizin en ücra köşesindeki evinde rahat ve huzurlu şekilde oturuyor." dedi.

Vali Ustaoğlu, ilçe ziyaretleri kapsamında gittiği Mutki ilçesinde Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Kılıç ve kurum amirleri tarafından karşılandı.

Kaymakamlık binasında güvenlik toplantısı yaptıktan sonra mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelen Ustaoğlu, burada yaptığı konuşmada, ülkenin güvenliğini sağlamak için kahramanca mücadele veren güvelik güçlerini ziyaret ederek moral vermeye çalıştıklarını söyledi.

- "Mutki, terörü bünyesinde barındırmadı"

Ustaoğlu, göreve geldiği günden bu yana güvenlik güçleriyle çeşitli değerlendirmeler yaptığını anımsatarak, şöyle dedi:

"Mutki, bölgemizi 40 yıldır tehdit eden ve başımıza bela olan bölücü terör örgütüne karşı kahramanca mücadele eden, bunlara hiçbir zaman göz açtırmayan, kendi bünyesinde barındırmayan bir ilçemizdir. Bu mücadelede şehit ve gazilerimiz oldu. Böyle bir anlamlı günde de Mutki ilçemizi ziyaret etmiş olduk. Milleti, vatanı ve bayrağı uğruna canlarını feda edip vücutlarını siper eden gazi olmuş tüm gazilerimize şifalar diliyorum. Arkadaşlarımız burada korucularımızın, güvenlik güçlerimizin gösterdikleri kahramanlıkları, teröre göz açtırmadıklarını bizimle paylaştılar."

- "Güvenlik güçlerimiz en ücra köşeye hakim"

Toplantıya katılanlara "Canınızla ve malınızla bu devleti koruduğunuzu çok iyi biliyorum." diye hitap eden Ustağlu, kendilerinin de devlet olarak vatandaşlara en iyi hizmeti sunma noktasında ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini kaydetti.

Kamu görevlileri olarak bir süre görev yaptıktan sonra bayrağı devrettiklerini anlatan Ustaoğlu, şöyle devam etti:

"En önemlisi, burada kaderiyle atalarıyla ve tarihiyle baş başa kalan yöre insanıdır. Buranın sevincini de üzüntüsünü de siz yaşıyorsunuz. Bugün baktığımızda ilimiz güven, huzur ve emniyet şehri olma noktasında çok güzel mesafe katetti. Şu anda ilimizin en ücra köşesine korucu, jandarma ve polisimiz hakim. Güvenlik güçleri terör örgütüne göz açtırmıyor. Vatandaşımız da ilimizin en ücra köşesindeki evinde rahat ve huzurlu şekilde oturuyor."

Vali Ustaoğlu, esnaf ziyaretinin ardından ilçeden ayrıldı.