28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Güvenlik korucuları Afrin'e gitmek için dilekçe verdi

Güvenlik korucuları Afrin'e gitmek için dilekçe verdi - Bitlis'in Mutki ilçesinde güvenlik korucuları, Afrin'de yürütülen "Zeytin Dalı Harekatı"nda Mehmetçik'in yanında görev almak için başvuruda bulundu BİTLİS (AA) - Bitlis'in Mutki ilçesinde güvenlik korucuları, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı"nda terör örgütlerine karşı Mehmetçik ile omuz omuza mücadele etmek istiyor.

1.02.2018 - 12:39

Terör örgütü PKK ile mücadelede çok sayıda şehit veren Koyunlu köyünde görev yapan güvenlik korucuları, sınır ötesinde Mehmetçik ile terör örgütlerine karşı mücadele etmek için kaymakamlığa dilekçe verdi.

Güvenlik korucusu Elvan Konur, yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'nın 1990'lı yıllarda sivillere yönelik düzenlediği saldırılarda ağabeyinin şehit olduğunu, her zaman devletin yanında saf tuttuklarını dile getirdi.

Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak için yetkililerden talimat beklediklerini ifade eden Konur, şöyle konuştu:

"8 arkadaşımla Suriye'de terörle mücadele etmek için kaymakamlığa dilekçe verdik. Köyümüz bugüne kadar terör örgütü PKK ile mücadelede geri durmadı, şehitler verdi. Aramızda uzun yıllardır görev yapan arkadaşlarımız var. Biz askerlerimizle sınır ötesinde de mücadele etmek istiyoruz."

Güvenlik korucusu Nevzat Birleşik de Zeytin Dalı Harekatı'nın devletin bekası için önemli olduğunu anlatarak, "Bu harekat, çok önemli olduğu için biz de Mehmetçik ile omuz omuza terör örgütlerine karşı çatışmak istiyoruz." dedi.

Cihan Türe, Mehmetçik'in yanında her koşulda teröre karşı mücadeleye hazır olduklarına vurgu yaparak, "Ülkemizin sınırlarını korumakla yükümlüyüz. Bir yıldır güvenlik korucusu olarak görev yapıyorum. Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak için gönüllü olarak başvurdum. Güvenlik korucusu olarak biz de bu harekatı destekliyoruz, sonuna kadar da çatışmaya varız" diye konuştu.