28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

"Güvenlik, köyümüzü korumakla olur"

"Güvenlik, köyümüzü korumakla olur" - Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Taşyapan: - "Ülkemizde yaşanan son gelişmeler ışığında terör örgütlerinin iplerinin kimlerin elinde olduğu açıkça ortaya çıkmıştır.

29.03.2017 - 17:25
Güvenlik kendi ülkemizi, memleketimizi, beldemizi, köyümüzü korumak ancak oraya sahip çıkmakla olur"

VAN (AA) - İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali İbrahim Taşyapan, Çaldıran ve Muradiye ilçelerinde muhtarlar ile bir araya geldi.

Taşyapan, Çaldıran Sosyal Hizmetler Merkezi'ndeki toplantıda, başta güvenlik ve asayiş olmak üzere ilçelerin belli başlı sorunlarını muhtarlar ile görüştü.

Buradaki konuşmasında, Van Büyükşehir Belediyesindeki görevini de sürdürdüğünü anımsatan Taşyapan, heyecanla ve iş birliğine dayalı planlamalarla kamu kaynaklarını verimli kullanarak daha iyi hizmet vermenin yollarını aradıklarını dile getirdi.

Ülkenin öncelikli sorunlarından birinin terörle mücadele olduğunu ifade eden Taşyapan, şöyle konuştu:

"Devletimiz buralarda terörle ve teröristlerle kararlılıkla mücadele ediyor. Aynı zamanda Çaldıran'da kaçakçılıkla da mücadelemiz sürmekte. Bir yandan da kamu hizmetlerine karşı çıkan, ekiplere tuzaklar kurup yollarına mayın döşeyenler, okullarımızı yakanlar ve onların zihniyetleriyle de mücadele ediyoruz. Dağda eli silahlı gezen teröristi imha etmeye çalışıyoruz ama aslında ona yardım ve yataklık edenler de aynı kategoride olanlardır."

Taşyapan, Türkiye'nin terörden 30 yıldır büyük zarar gördüğünü, insanları terör belasından kurtarmak için devletin büyük mücadele verdiğini vurguladı.

Akamete uğratılan çözüm sürecinin ardından devletin yeni bir konsept belirlediğini aktaran Taşyapan, bundan sonra teröre ve teröriste merhamet edilmeyeceğini anlattı.

- "Terör örgütlerinin ipinin kimin elinde olduğu ortaya çıktı"

Güvenliğin yalnızca asker ve polis eliyle sağlanamayacağını dile getiren Taşyapan, şöyle devam etti:

"Güvenlik, insanımızın desteğiyle sağlayabileceğimiz bir atmosferdir. Ülkemizde yaşanan son gelişmeler ışığında terör örgütlerinin iplerinin kimlerin elinde olduğu açıkça ortaya çıkmıştır. Güvenlik kendi ülkemizi, memleketimizi, beldemizi, köyümüzü korumak ancak oraya sahip çıkmakla olur. Kötü niyetli insanları oralardan temizlemekle olur. Hiçbir şey insandan daha değerli değildir. Her şey insan içindir. İnsanın güvenliği de en önemli konudur. Ülkemiz ve topraklarımız değerli varlıklarımızdır. Bu varlıkların kıymetini bilmemiz gerekir."

- "Kötüye ve kötü niyetlilere fırsat vermeyeceğiz"

Taşyapan, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına değinerek, sandıkların güvenliğini sağlamak için çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Halk oylamasında muhtarlara önemli görevler düştüğünü vurgulayan Taşyapan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Muhtarlarımız da birer kamu görevlisi, köyün ileri geleni ve köyün bir adım önünde gidenleri olarak bu süreçte köylerinde olan bitenden, devlet adına haberdar olacak ve yetkililerle irtibatı sağlayacaklardır. Ülkemizin huzuru, güvenliği olmazsa bunların hiçbirinin anlamı olmaz. Birileri köyünüze gelip bilginiz dışında istediği her şeyi yapamaz. Köyle ilgili bilgi toplayamaz, köylünün hiçbir şeyini sorgulayamaz. Gerektiğinde güvenlik kuvvetleriyle iş birliği yaparak ilgili kişiler hakkında gereğini yapma, kötü niyetli kişilere destek verenleri de sorgulama yetkiniz vardır. Buralarda artık kötüye ve kötü niyetlilere fırsat vermeyeceğiz."

Muradiye ilçesine de geçen Taşyapan, muhtarlarla bir araya geldikten sonra esnafı ziyaret etti.