29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden anlamlı sergi

Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden anlamlı sergi - Elazığ'da, Kaya Karakaya Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin 15 Temmuz darbe girişimi karşısında milletin ortaya koyduğu destansı mücadeleyi tuvallere aktardığı resim sergisi büyük beğeni topladı ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da, Kaya Karakaya Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin 15 Temmuz darbe girişimi karşısında milletin ortaya koyduğu destansı mücadeleyi tuvallere aktardığı tablolardan oluşan resim sergisini vatandaşlar ilgiyle gezdi.

4.05.2017 - 17:36

Kentteki bir alışveriş merkezinde düzenlenen ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yaklaşık 9 aylık özverili bir çalışma sonucunda ortaya koydukları sergide, 15 Temmuz darbe girişimini ile ilgili birbirinden güzel tablolar yer aldı.

Akrilik boya ile tuval üzerine yapılan yaklaşık 70 tablonun yer aldığı sergiyi ilgiyle gezen ziyaretçiler, tablolar hakkında öğrencilerden bilgi aldı.

Lise öğretmeni Fatih Karakaya, AA muhabirine, 15 Temmuz gecesinde kahramanlık timsali bir milletin bir bütün olarak vatan hainlerinin silahlarına karşı ülkesi, bayrağı, namusu, şerefi ve demokrasisi söz konusu olduğunda nasıl göğsünü siper edebileceğini tüm dünyanın gözleri önüne serdiğini belirtti.

Milletin o gece gösterdiği destansı mücadelenin hiçbir zaman unutulmayacağını ve unutturmayacaklarını ifade eden Karakaya, bu amaç doğrultusunda öğrencileri ile bir resim sergisi düzenlediklerini söyledi.

Karakaya, şöyle devam etti:

''O gece ezanların, kametlerin, selaların, insanların içlerindeki vatan sevgisiyle nasıl bütünleşip bir sevdaya dönüştüğüne şahit olduk. Bu şahit olmanın bir belgesi niteliğinde de öğrencilerimiz bu güzel çalışmaları ortaya çıkardılar. Bundan dolayı çok mutluyuz ve gururluyuz.''

Öğrenci Sefa Kaya da 15 Temmuz gecesinde tarih kitaplarından okudukları o destansı Kurtuluş Savaşı ruhunu gençler olarak birebir yaşadıklarını dile getirdi.

O geceye şahitlik eden gençler olarak hain darbeciler karşısında milletin ortaya koyduğu kahramanlığı unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını aktaran Kaya, ''15 Temmuz'da yaşananları bir nevi tuvale dökmek, resimlerle canlandırmak istedik. 15 Temmuz'u unutmamak adına fırçalarımızla, boyalarımızla 15 Temmuzu böyle anlatmak ve unutulmayacak bir şey haline getirmek için çalıştık.'' dedi.

Öğrencilerden Bahar Doğan ise böylesine anlamlı bir sergide yer almaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''Sene başından beri arkadaşlarımızla birlikte bu sergi için hazırlanıyoruz. Amacımız 15 Temmuz darbe gecesinde yaşananları tekrardan anımsatmak ve tekrardan o gecenin ruhunu yaşatmak.''