29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

"Hadım çok da caydırıcı bir önlem değil"

"Hadım çok da caydırıcı bir önlem değil" - CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse: - "Hadım çok da caydırıcı bir önlem değil bize göre.

23.02.2018 - 14:01
Bunları yapanların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz" - "Çözüm, caydırıcı yasalar ve iyi hal indirimlerinin ortadan kaldırılmasıdır"

KIRIKKALE (AA) - CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, çocuk istismarına karşı gündeme gelen kimyasal hadım uygulamasına ilişkin, "Hadım çok da caydırıcı bir önlem değil bize göre. Bunları yapanların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz." dedi.

Köse, İl Kültür Müdürlüğünde, CHP'li kadınların çalışmalarından oluşan çini sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Burada bir gazetecinin çocuk istismarına karşı gündeme gelen kimyasal hadım uygulamasını sorması üzerine Köse, çocuk istismarı konusunda hadımın yeterli bir çözüm olmadığını savunarak, "Caydırıcı cezaların getirilmesini istiyoruz. Öncelikle zihniyetlerin değişmesini istiyoruz. Bu konuda ne diyebilirim ki. Hadım çok da caydırıcı bir önlem değil bize göre. Bunları yapanların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz." diye konuştu.

İdam tartışmalarına da değinen Köse, "İdam bir insanlık ayıbıdır. İdam çözüm değil, çözüm caydırıcı yasalar ve iyi hal indirimlerinin ortadan kaldırılmasıdır. Asla bu tür suç işleyenlere karşı iyi hal indirimi uygulanmamalı. İndirimlerin uygulanması zaten bu tür şeylerin önünü açar. Bizim istediğimiz bunlar değil. İstediğimiz kesinlikle yasaların anayasaya girmesi ve caydırıcı yasaların çıkarılması." ifadelerini kullandı.

Köse ve beraberindekiler daha sonra sergiyi gezdi.