28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Hakimden FETÖ sanığına: "Aklımızla alay mı ediyorsun?"

Hakimden FETÖ sanığına: "Aklımızla alay mı ediyorsun?" - Tokat'ta FETÖ/PDY davası kapsamında örgütün sözde "Türkiye avukatlarının imamı" olduğu öne sürülen tutuklu sanık Şenel Somuncu'nun yargılanmasına devam edildi - Makine mühendisi olmasına rağmen çalıştığı 7 iş yerinin de bölümüyle ilgili olmadığı belirtilerek avukatların kurduğu dernekte çalışma nedeni sorulan sanığın cevabına mahkeme heyeti başkanı tepki gösterdi TOKAT (AA) - Tokat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) sözde "Türkiye avukatlarının imamı" olduğu öne sürülen sanık Şenel Somuncu'nun yargılanmasına devam edildi.

6.11.2017 - 16:13

Tokat 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Somuncu ve avukatı katıldı. Sanık Somuncu, savunmasında maden mühendisliği bölümününü bitirdiğini söyledi.

Hakimin avukatların kurduğu dernekte neden çalıştığını sorması üzerine Somuncu, "Bir yıl boyunca bilgisayar kursu aldım. Ankara Hukuk Derneğinde bilgisayar teknik elemanı olarak çalıştım." dedi.

Somuncu'nun SGK'lı olarak çalıştığı 7 iş yerini sayan hakim "Neden bölümün ile ilgili bir işte çalışmadın?" sorusu üzerine sanık "İstediğim işte çalıştım." diye cevap verdi.

Mahkeme heyeti başkanı bunun üzerine Şenel Somuncu'ya "Aklımızla alay mı ediyorsun?" diye tepki gösterdi.

Duruşmada Somuncu tanık beyanlarını ve suçlamaları reddetti.

Mahkemeye heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Kod adı kullanmadım demişti, düğün davetiyesindeki ismi farklı çıkmıştı

FETÖ'nün "Türkiye avukatlarının imamı" olduğu iddia edilen Somuncu, 10 Eylül 2016'da Tokat'ta yakalanmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Mahkemece kabul edilen iddianamede Somuncu hakkında "terör örgütü yöneticiliği" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Somuncu'nun, 2010 yılındaki Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) 117 net yapan ve öğretmenlikten ihraç edilen eşi Fikriye Somuncu da "terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklanmıştı.

İfadesinde hiç kod adı kullanmadığını iddia eden ancak yapılan incelemede "Selman" ve "Selim" kod adlarını kullandığı belirlenen sanık Somuncu'nun düğün davetiyesinde kendisinin ve soruşturma kapsamında tutuklanan eşinin isimlerinin de farklı olduğu tespit edilmişti.