24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Hakkari'de 11. Kalkınma Planı Toplantısı

Hakkari'de 11.

15.02.2018 - 18:57
Kalkınma Planı Toplantısı

HAKKARİ (AA) - Hakkari'de Kalkınma Bakanlığı koordinasyonu ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) öncülüğünde 11. Kalkınma Planı toplantısı yapıldı.

Kentte bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Cüneyit Orhan Toprak, ülkenin kalkınması için planlamaya her zaman ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Bu planların ülkeye ve memlekete faydalı olabilmesi için öncelikle gerçekçi olması gerektiğini belirten Toprak, şunları kaydetti:

“Ekonomimize, coğrafyamıza, tarihimize, kültürümüze, üretim durumumuza, ham maddemize bakılmaksızın yapılacak olan planlamalar ve programlar hiçbir zaman sonuca ulaşamıyor ve memlekete de faydası olmuyor. Demek ki devletimiz, planlama teşkilatlarımız bunun farkına varmış olacak ki buradaki yerel güç sahipleri, fikir, kanaat sahiplerinin görüşlerine başvurulma ihtiyacı duyulmuş. Tabii bu sadece burası için değil, Türkiye'nin tamamında bir fikri olan, kanaati olan kişilerin düşüncelerine ulaşılması hedeflenmiş. 2019-2023 yıllarını kapsayacak olan 11. Kalkınma Planımızda inşallah buradaki görüşlerimiz, kanaatimiz esas teşkil edecek."

DAKA Hakkari Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Hilal Turgay da 11. Kalkınma Planı toplantılarının ilkini kadınlarla, ikincisini gençlerle üçüncüsünü ise kurum müdürleri, odalar, dernekler, birlikler ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan yerel paydaşlarla gerçekleştireceklerini anlattı.

Konuşmaların ardından katılımcılarla kalkınma planı hakkında 17 başlıklı anket çalışması yapıldı.

Toplantıya, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Vali Yardımcısı Bekir Abacı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Kokmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.