19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Hakkari'de teröristlerce tuzaklanmış araç imha edildi

Hakkari'de teröristlerce tuzaklanmış araç imha edildi - Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce bombalı saldırılarda kullanılacağı değerlendirilen tuzaklanmış araç ile çok sayıda patlayıcı ve patlayıcı yapımında kullanılan malzeme, 7 el bombası ve mühimmat ele geçirildi - Araç, güvenlik güçlerince imha edildi, bir kişi gözaltına alındıHAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca bombalı saldırılarda kullanılacağı değerlendirilen tuzaklanmış araç ele geçirildi.

17.01.2018 - 12:25

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışma yürütülüyor.

Bu kapsamda Çukurca'nın Kazan Vadisi'nde dün icra edilen arama tarama faaliyetinde, AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, buna ait şarjör ve 30 fişek, 7 el bombası, 12 kilogramlık tüp içerisine hazırlanmış 5 el yapımı patlayıcı düzeneği, 20 kilogramlık bidon içerisine hazırlanmış el yapımı patlayıcı düzeneği, 2 kilogram plastik patlayıcı, boş tüp, 50 metre beyaz renkli ve 100 metre kırmızı renkli kablo, 180 kilogram amonyum nitrat, 5 bantlanmış vaziyette pil bloğu, mont, 2 sırt çantası, branda, 4 mavi renkli varil ve eldiven ele geçirildi.

Cevizli köyündeki bir adres ve kırsalda yapılan aramalarda ise termal kameralardan gizlenmek için iç tarafı ısı geçirmez malzemeyle kaplı kamuflajlı 3 şemsiye ve ağaçlar arasına gizlenmiş, bombalı eylemlerde kullanılacağı değerlendirilen plakasız tuzaklanmış araç bulundu. Araç, güvenlik güçlerince kontrollü imha edildi.

Olayla ilgili bir kişi, "terör örgütüne yardım ve yataklık yapma" suçundan gözaltına alındı.