19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Halk oylamasına doğrux

Halk oylamasına doğrux - Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Sözen: - "Oyumuzu kullanırken 'evet' mührünü beyaz bir kağıda değil, ABD'nin, İsrail'in, Hollanda'nın, Fransa'nın, Almanya'nın, PKK'nın, FETÖ'nün, DEAŞ'ın, tam bir Osmanlı tokadı gibi yüzlerine indireceğiz" MUŞ (AA) - Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında "evet" oyu vereceklerini bildirdi.

14.03.2017 - 18:34

Muş Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Sözen, halk oylamasının Türkiye için büyük önem taşıdığını söyledi.

Oylamada konfederasyon olarak "evet" oyu vereceklerini belirten Sözen, "Bizler 100 yıl daha bu ülkede huzur ve barış içerisinde Türk'üyle, Kürt'üyle Zaza'sıyla Çerkez'iyle, Arap'ıyla, Boşnak'ıyla yaşamak istiyorsak, 16 Nisan referandumunu tarihi bir dönemeç olarak görüp, oyumuzu kullanırken 'evet' mührünü beyaz bir kağıda değil, ABD’nin, İsrail’in, Hollanda’nın, Fransa’nın, Almanya’nın, PKK’nın, FETÖ’nün, DEAŞ’ın, tam bir Osmanlı tokadı gibi yüzlerine indireceğiz." dedi.

Kürtlere en büyük zararı terör örgütü PKK'nın verdiğini vurgulayan Sözen, şunları kaydetti:

"Bize gelen hizmetleri, yollarımızın yapılmasını, sağlık hizmetlerini engellediler. Öğretmenlerimizi katlederek çocuklarımızın okumasına engel oldular, huzurumuzu bozdular. Ailelerimizden kadınlarımızı, çocuklarımızı, gençlerimizi şehit ettiler. Bunlar özellikle son günlerde Avrupa’da hortlayan, Çanakkale’de atalarımızın önünde diz çöken Haçlı zihniyetinin ellerini yakmamak için kullandıkları maşalardır, taşeron örgütlerdir. Bunlar asla Kürt halkının temsilcisi değil, Kürt halkının düşmanıdırlar."