29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Hasankeyf'teki kurumlar yeni yerlerinde

Hasankeyf'teki kurumlar yeni yerlerinde - Batman'ın Hasankeyf ilçesinde baraj gölü alanında kalacak kamuya ait yapılar arasında yer alan belediye binası da yeni yerleşim yerine taşındı BATMAN (AA) - Batman'ın Hasankeyf ilçesinde baraj gölü alanında kalacak kamu binaları, yeni yerleşim yerine taşındı.

20.02.2018 - 12:16

Ilısu Barajı HES Projesi Kültürel Varlıkları Koruma Kurtarma Çalışmaları kapsamında, geçen yıl Türkiye'de ilk defa uygulanan proje ile baraj gölü alanından çıkarılıp 2 kilometre taşınarak Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'na getirilen Zeynel Bey Türbesi'nin ardından, kültürel miras ve kamu kurumlarının taşınması için yürütülen çalışmalar sürüyor.

Binaları taşınan kaymakamlık, emniyet, milli eğitim, gıda tarım ve hayvancılık ilçe müdürlükleri gibi birçok kurum yeni yerleşim yerinde faaliyetini sürdürürken, Hasankeyf Belediyesinin taşınma işlemi de tamamlandı.

Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, yaptığı açıklamada, yeni yerleşimdeki belediyeye ait sınırların belirlenmesinin ardından çalışmalara başlayarak taşınma sürecini tamamladıklarını belirtti.

Yeni yerleşim yerindeki belediye binasının yeterli büyüklükte olduğunu dile getiren Kusen, "Artık Hasankeyf modern bir ilçe konumunda. Çalışmalar tamamlandığında yeni belediye binamızda bu modern ilçeye layık olma yolunda hizmet sunmaya çalışacağız." dedi.