28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Hat eserlerini Afrika'daki Müslümanlar yararına satıyor

Hat eserlerini Afrika'daki Müslümanlar yararına satıyor - Samsun'da aile hekimi olarak görev yapan ve 33 yıldır hat sanatı ile ilgilenen Mehmet Hakan Özsaraç, eserlerinden elde ettiği gelirle Afrika'daki Müslümanların eğitim, sağlık ve diğer ihtiyaçlarının giderilmesine katkıda bulunuyor - Hattat Özsaraç: "Allah'ın bana bahşettiği yeteneği, ihtiyaç sahibi Müslüman kardeşlerimizin eğitim ve sağlığı için kullanmak beni mutlu ediyor"SAMSUN (AA) - MEHMET KUMCAĞIZ - Samsun'un İlkadım ilçesinde aile hekimi olarak görev yapan Mehmet Hakan Özsaraç, yaptığı hat eserlerinden elde ettiği geliri Afrika'daki Müslümanlar yararına kullanılmak üzere bağışlıyor.

22.06.2017 - 11:17

Boş zamanlarını 33 yıldır hat sanatı yaparak değerlendiren Özsaraç, eserlerinden elde ettiği gelirle de ihtiyacı olanlara yardım sağlıyor.

Mehmet Hakan Saraç, hat sanatıyla 15 yaşında ilgilenmeye başladığını, eserlerini bugüne kadar Türkiye'nin birçok şehrinde sergilediğini söyledi.

İşinden arta kalan zamanlarında evinde hat yaptığını belirten Özsaraç, "Her gece 4-5 saat hat sanatı ile uğraşırım. Eşim ve çocuklarım da artık alıştı. Hat yaparken huzur buluyorum. Kendimi dinlendiriyorum." dedi.

Yaptığı eserlerden bazılarını hediye ettiğini, bazılarını da sattığını dile getiren Mehmet Hakan Özsaraç, şöyle devam etti:

"Hat sanatını hiçbir zaman ticari kazanç olarak görmedim. Eserlerimin satışından elde ettiğim geliri, dernekler aracılığıyla Afrika ülkelerindeki ihtiyaç sahiplerine bağışlıyorum. Allah'ın bana bahşettiği yeteneği, ihtiyaç sahibi Müslüman kardeşlerimizin eğitim ve sağlığı için kullanmak beni mutlu ediyor. Bu işten kazandığımı Burkina Faso'daki cami inşaatına, Nijerya'daki çocuklar için kurulan yetimhaneye, diğer Afrika ülkelerindeki ihtiyaç sahibi Müslümanların eğitim ve sağlık hizmetlerine bağışlıyorum."

Özsaraç, Türkiye'deki icazetli hattatlar arasında yer aldığına işaret ederek, "Hat sanatı emek ve ilgi isteyen bir uğraş. Sevmeden yapılacak bir şey değil. Ben bu işi ustalarından yıllarca emek vererek öğrendim. Bugün icazetli bir hattatım." ifadesini kullandı.

Aynı zamanda ney de üflediğini bildiren Özsaraç, hat sanatının tasavvuf müziği ile bütün olduğunu, hat yaparken ney sesi ile huzur bulduğunu kaydetti.