29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Hayalini KOSGEB desteğiyle gerçekleştirdi

Hayalini KOSGEB desteğiyle gerçekleştirdi - Bartın'da KOSGEB'den aldığı hibe desteğiyle lokanta açarak hayalini gerçekleştiren kadın, yaptığı yöresel ev yemekleriyle aile ekonomisine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyor - Girişimci Özdemir: - "Devletin vermiş olduğu hibe olmazsa iş yeri açamazdım.

24.10.2017 - 11:39
KOSGEB'in sunduğu imkanlardan her kadın yararlanmalı. Bence tüm kadınların mutlaka yapabilecekleri bir şey vardır"

BARTIN (AA) - SELİM BOSTANCI - Bartın'ın Ulus ilçesinde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'ndan (KOSGEB) aldığı hibe desteğiyle lokanta açarak hayalindeki işi kuran kadın, yaptığı yöresel ev yemekleriyle aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Evli ve bir çocuk annesi Gülçin Özdemir (32), KOSGEB Girişimcilik Destek Programı'ndan yararlanarak 2 ay süren girişimcilik kursuna katıldı. Burada aldığı eğitimle ilçede lokanta açmaya karar veren Özdemir, KOSGEB'in sağladığı 30 bin lira hibeyle iş hayatına atıldı.

Yaptığı yöresel ev yemekleri ile pasta ve tatlıları beğeni toplayan Özdemir'in iş yeri, kısa sürede memur ve üniversite öğrencileri başta olmak üzere ilçe halkının tercih ettiği mekanlar arasında yer aldı.

Gülçin Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine gittiği KOSGEB Girişimcilik kursunun hayatında önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

İki aylık kurs sonunda lokanta açmaya karar verdiğini, ilk günlerde tedirginlik duyduğunu, başarılı olamama korkusu yaşadığını anlatan Özdemir, "Ancak kısa sürede müşterilere yetişemez hale geldim. Hem yemek çeşidi hem iş yerimizin dekoru ve görselliği konusunda kendimizi de sürekli yeniledik. Allah'a şükür şu anda işlerimiz gayet iyi." dedi.

- "Hayalimi gerçekleştirdim"

Özdemir, çevresindekilerin kendisine sürekli güzel yemek yaptığını söylediğini ve bu nedenle lokanta açmaya karar verdiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"İş yerimde özellikle dışarıdan gelen ziyaretçilere bölgemizin farklı damak tatlarını da sunmak istedim. Kısa sürede lokantamda müşterilere yetişemez duruma geldim ve 3 kişi çalıştırmaya başladım. Yaptığım yemekler kısa sürede ilgi gördü. Lokantada kullandığım sebzeleri kendi bahçemizden topluyoruz. Evde nasıl yaparsam burada da aynı şekilde yapıyorum. Müşterilerim de bundan çok memnun. Ben de çok mutluyum. Böyle bir iş yerine sahip olmak herkesin hayalidir, ben de hayalimi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum."

- "Hibe olmazsa iş yeri açamazdım"

İşlerinin bu kadar büyüyeceğini tahmin edemediğini anlatan Özdemir, "Sağ olsun eşim de çok destek oldu, hep yanımda durdu. İyiki iş hayatına atılmışım diyorum. Devletin vermiş olduğu hibe olmazsa iş yeri açamazdım. KOSGEB'in sunduğu imkanlardan her kadın faydalanmalı. Bence tüm kadınların mutlaka yapabilecekleri bir şey vardır.” diye konuştu.

Yalçın Özdemir de eşine her zaman güvendiğini ve günde yüzlerce müşteri ağırlayan iş yerindeki çalışmaları başarıyla yürüttüğünü ifade etti.

Ulus Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necati Akman da Gülçin Özdemir'in ilçede örnek bir girişimci olduğunu belirterek, "Geçmiş yıllarda ilçemizde özellikle erkeklerin egemen olduğu ticarette kadınları da görmek bizi mutlu ediyor. Aynı zamanda böyle bir mekana gösterilen ilgi ilçemizde bir boşluğun doldurulduğunu da gösterdi. Kamu veya özel sektörde çalışan kadınlar, üniversitedeki kız öğrenciler istedikleri saatte buraya gelip rahat şekilde yemeklerini yiyor, çaylarını, kahvelerini içebiliyorlar. Girişimci üyemizi, cesaretinden ve ilçemize böyle bir yeri kazandırmasından dolayı kutluyorum." ifadelerini kullandı.